Killingen Cadillac

Varme biler kan koste haler

Når man bor på gaden, kan vinteren være kold og lang. For en killing kan en lun motor virke som et oplagt sted at søge ly, men motoren er ikke ufarlig. Ud fra dette gemmested kom killingen Cadillac, med en skadet hale.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Når det bliver koldt udenfor, ændrer livet sig for de dyr der lever på gaden. De kolde temperaturer gør at særligt katte og killinger søger varme, hvor de kan finde den. Disse gemmesteder kan være alt fra skure og stalde, til de mere usynlige som motorrummet på biler.

Dette var tilfældet, da en killing blev fundet i motorrummet på en bil i midten af oktober. Killingen havde søgt læ i en bil, men dette viste sig at være et rigtig dårligt gemmested. En mand fik sig noget af en overraskelse, da han kom ud til sin bil, og hørte lyden af en ulykkelig lille killing.

Det viste sig, at Cadillac havde gemt sig i bilen, og da han kom ud, var det tydeligt at hans hale var skadet. Heldigvis reagerede manden hurtigt, og tog derfor en rask beslutning og kørte den lille killing på dyrehospital.

Haleløs men ikke modløs

Ved dyrlægen viste det sig heldigvis, at Cadillac nok skal få et godt liv, til trods for den skadede hale. En del af halen er nu blevet amputeret og den blivende del af halen er nu ved at hele. Denne lille bilkilling Cadillac er flyttet i plejefamilie, indtil han er gammel nok til at få et nyt hjem. Og selvom den lille fyr er haleløs, så er han bestemt ikke modløs.

”Han er så sød og med masser af gåpåmod. Han kravler i alting og er meget kontaktsøgende. Mine børn var lidt bekymret om han havde ondt i halen, men han virker helt upåvirket af den. Han bliver en super dejlig kat,” fortæller Amy, som er plejemor og internatsmedarbejder på Fyns Internat.

Et lunt motorrum kan virke tillokkende for katte og killinger, så snart det bliver koldt. Derfor er det en god ide at huske at tjekke sin bil, hvis man bor i et område med løse killinger og katte.

”Når det er koldt søger katte og killinger varme hvor de kan, og derfor er det en god ide at være opmærksom på lyde, når man kommer ud til sin bil om vinteren. Hvis man bor på landet, og ved at man har løse killinger, er det også godt at være opmærksom på om de gemmer sig i motorrum eller ligger oven på kølerhjelme og varmer sig,” siger Jens Jokumsen, familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.