leg med æg

Velfærdsæg til påsken

Hvad er en påske uden æg - æg til at spise og æg til at lege med. Dyrenes Beskyttelse opfordrer til, at påsken fejres med æg fra høns der har haft et godt liv. Det gælder hvad enten familien skal lege med dem eller du nyder dem skjult i en mayonnaise eller i en drømmekage.

Skrevet af:
Pernille Schousboe

Der er næsten ingen buræg tilbage i den danske detailhandel, men du finder stadigvæk skjulte buræg i mange produkter. Æg fra høns, som står i små bure uden anden beskæftigelse end at lægge æg. De har ingen jord at skrabe i, ingen pinde at sidde på, og ingen støv at bade sig i.

Skrabehøns har det lidt bedre, men vil du nyde dine påskeæg med god samvittighed, skal æggene stamme fra økologiske- eller fritgående høns. På den måde tager du hensyn til dyrenes ve og vel. Kig efter mærket ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse” så er du sikker.

Når frokosten er spist og påskesnapsen drukket, kan det være en rigtig god ide at bevæge sig lidt, så derfor har vi samlet et par gode æggelege.

Æggeløb

Udstyret med en spiseske og et hårdkogt æg drejer denne disciplin sig om at komme først i mål.

Skeens skaft tages i munden og på skeen lægges et hårdkogt æg. Deltagerne begynder derefter konkurrencen om at nå fra a – z uden at tabe ægget. Falder ægget fra skeen, skal man begynde forfra. Den som først kommer over målstregen, med ægget på skeen, har vundet.

Find påskeharens æg

Natten til påskesøndag gemmer påskeharen sine æg. Om morgenen skal både de voksne og børnene finde æggene. Påskeharen kan være opfindsom, så æggene kan være gemt både inde og ude. Vinderen er den, som finder flest æg. En moderne variant af denne leg er, at en person gemmer chokoladeæg i haven svarende til antal deltagende personer. Alle skal have lov at finde et æg, og dermed er der ikke én vinder i denne version – men mange.

Udsmykning af æg

Der er mange måder at dekorere æg på. Man kan koge æg sammen med forskellige ting, f.eks. løgskræller. Det giver spændene farver, og æggene kan bruges til pynt på påskebordet.

Hvad end man finder på, så gør det med velfærdsæg.

Vil du forbedre forholdene for hønsene – skal du begynde med ægget!


God påske ønsker Dyrenes Beskyttelse!