Pressemeddelelse, 9. februar 2023

Viborg Internat fandt nye hjem til rekordmange dyr

Dyrenes Beskyttelses internat i Viborg fandt i 2022 nye hjem til flere dyr end nogensinde før. Året har været travlt og særligt de mange katte og killinger har fyldt meget.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Kat i Viborg

Viborg Internat har slået rekord, når det kommer til at finde nye hjem til dyrene. I 2022 fik 1503 dyr et nyt hjem. Det er en stigning på 29 procent i forhold til 2021.

- 2022 var et udfordrende år, og vi fandt nye hjem til flere dyr end vi nogensinde havde forestillet os muligt, siger Lise Svejgaard, internatleder på Viborg Internat.

Det høje antal formidlede dyr har i perioder givet ekstra travlhed på Viborg Internat, og flere gange i løbet af 2022 har internatet måtte tænke kreativt, for at kunne hjælpe de mange dyr som havde brug for hjælp i løbet af året. Det har resulteret i nødafdelinger og udvidelser af internatet året igennem.

Travlheden på Viborg Internat afspejler udviklingen på landsplan, hvor Dyrenes Beskyttelses ti internater satte rekord med 9085 formidlede dyr – 12 procent flere end i 2021.

Bekymret for kattene

På Viborg Internat ser de en tydelig tendens. Hvert år strømmer flere og flere katte til internatet, og det er alle typer af sager, som gør at kattene kommer i knibe.

- Vi har selvfølgelig de typiske dumpingsager hvor de efterlades i papkasser, tasker eller andre beholdere, men sidste år oplevede vi også rigtig mange sager, hvor de dumpede katte også var syge og faktisk havde akut brug for dyrlægehjælp, og de sager er bare rigtig triste og træls, siger Lise Svejgaard og fortsætter:

- Vi er bekymrende for kattene i Danmark, fordi vi oplever en stigning år efter år, og kattene har generelt lavere status end andre kæledyr.

Neutralisering er løsningen

For at afhjælpe problematikken, er neutralisering af kæledyr er en afgørende del af løsningen på problemet med dumping af dyr. Neutralisering er ikke kun relevant for kattene, men også kaniner kan med fordel neutraliseres, så der ikke kommer uønskede unger.

- De fleste mennesker kan godt overskue deres kat, men hvis den pludselig føder killinger, så bliver udgiften mangedoblet og så har vi balladen. For at komme problemet til livs, er vi nødt til at starte ved kilden og få stoppet alle de uønskede unger, som ofte er dem, der dumpes, siger Lise Svejgaard.

Viborg Internat har oplevet en stor opbakning fra danskerne, og de nye hjem er generelt meget ansvarsbevidste og kompetente. Mange nye katteejere har også kørt langt for at adoptere ved Viborg og det glæder internatet at folk tager kattene seriøst.