Den tidligere

Vidste du...om tigre

Tigeren er et dyr med mytisk status i blandt andet østlige traditioner og religioner. Det smukke kattedyr har i årtusinder begejstret og fænget os mennesker med kombinationen af de fantastiske striber, den rå kraft og den atletiske statur.

Skrevet af:
Marie Hougaard

Vidste du…..

 

….at tigeren er det største og stærkeste nulevende kattedyr?

 

….at tigeren er 100 % kødæder?

 

….at tigeren lever i det østlige Asien? Her lever den i en række forskellige miljøer som fx taijga, regnskov og mangrovesumpe. Kriterierne for et levested er, at der skal være drikkevand, føde og skjul.

 

….at tigerens tænder består af både lange hjørnetænder og skarpe rovtænder? Tænderne er udviklet til at dræbe og klippe muskler og sener over, og kombineret med tigerens styrke, gør det den til det perfekte rovdyr.  

 

….at tigeren er nataktiv? Dens territorie er ofte meget stort, og kan være helt op til 1000km2 afhængig af bestanden af fødeemner.

 

….at den tigerstribede orange, hvide og sorte pels giver den perfekte camouflage i tigerens levested med tæt vegetation?

 

….at tigeren er meget opmærksom på sit territorie? Den gør meget ud af at patruljere og mærke sit territorium ved at lave kradsemærker i træer, brøle og urinere.

 

….at tigerens foretrukne angrebsmetode er et bagholdsangreb? Den dræber sit bytte ved at bide i nakken eller struben.

 

….at tigrene er enspændere, og kun mødes, når de skal parre sig? Hunnen passer ungerne alene, og oplærer dem om alt det nødvendige indenfor jagt og overlevelse. De begiver sig først ud i verden på egen hånd, når de er 2-3 år gamle.

Derfor skal cirkusdyrene reddes

Det ene europæiske land efter det andet forbyder vilde dyr i cirkus. Det medfører, at et stort antal tidligere cirkusdyr bliver tilovers. Ligeledes er handlen med vilde eksotiske dyr et stort problem i Europa, hvor ejere alt for sent indser, hvad det kræver at passe et ofte meget komplekst eksotisk vildt dyr. Og dyrene bliver ligeledes tilovers. Alle disse dyr har krav på at få deres værdighed tilbage. De skal reddes ud af deres frygtelige situation og tilbage til et værdigt liv. Du kan læse mere om vores arbejde med Vejen til Værdighed her.