Danskerne vil have dyr fra internater

Voksende trend: Danskerne vil have dyr fra internat

Et dyr fra internat har brug for dig, og det føles positivt at hjælpe dyr i nød. Det kan være forklaringen på, hvorfor danskerne i stigende grad henter kæledyr på internat. Alene i 2015 formidlede Dyrenes Beskyttelses internater hele 6.315 dyr på landsdækkende basis

Skrevet af:
Dyrenes Beskyttelse

Mange dyr med ophold på Dyrenes Beskyttelses internater har en trist forhistorie. De kan være ofre for dyremishandling og vanrøgt, eller de kan være indleveret af ejere, der af forskellige årsager ikke kan have dyrene mere. 

 

"At éns nye kæledyr har en trist forhistorie og kommer fra et internat er noget, mange lægger vægt på”
- Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse

At hjælpe dyr appellerer i stigende grad til danskerne, og det i en grad, så Dyrenes Beskyttelses internater i 2015 formidlede hele 6.315 dyr til nye hjem. Det er en stigning på 33,31 procent på bare to år. 

”Næsten alle dyr, Dyrenes Beskyttelse videreformidler, har haft en hårdt liv, inden vi modtog dem. At éns nye kæledyr har en trist forhistorie og kommer fra et internat er noget, mange lægger vægt på”, siger Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse. 

”Mange føler også, at de er med til at støtte en god sag, når de henter deres nye kæledyr på et af vores internater. Det har helt sikkert også en stor betydning. Det er særdeles positivt, at vores internater videreformidler så mange flere husdyr. Men når det er muligt, er det desværre fordi, der i Danmark er mange dyr, der lider en trist skæbne”, siger Jens Jokumsen. 

Af de 6.315 videreformidlede dyr i 2015 var 919 hunde, 4.712 katte og 684 mindre dyr. 

Danskerne vil have dyr fra internater