Zippy

Zippy er en helt særlig kat

Katten Zippy blev fundet dumpet i buskads, men han blev heldigvis fundet i tide og bragt til Fyns Internat. Da han skulle kønsbestemmes af dyrlægen, ventede der en meget sjælden oplevelse, og både personalet på dyreinternatet og dyrlægen fik sig en overraskelse.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

En bedroller fuld med kattegrus, en pose med mad og en vandskål. Det var alt, som Katten Zippy blev fundet sammen med i et buskads. Det var tydeligt, at nogen ikke havde magtet opgaven med at passe Zippy, og derfor havde de valgt at dumpe ham alene, til en uvis skæbne. Heldigvis blev han fundet, og kredsformand Christina kørte ud og hentede ham, og kørte ham til Fyns Internat, hvor personalet tog imod ham.

- Dumping er aldrig løsningen, og selvom vi har oplevet det mange gange, så bliver vi alligevel både frustrerede og vrede, når en sød kat som Zippy bliver efterladt på den måde, siger Lene Frahm, internatleder på Fyns Internat.

Til trods for den barske oplevelse, fortæller personalet, at Zippy er en af de mildeste og kærligste katte, de har haft. Hver morgen, når de kommer ind i katteafdelingen, kalder han på personalet og vil gerne lukkes ud i fællesrummet. Her følger han nysgerrigt med i alt, hvad der sker, og Zippy er en rigtig god katteven.

- Han hilser pænt på alle katte og elsker at lege og drøne rundt. Når man kæler med ham, vil han enormt gerne op og snuse til ens hoved og måske give et lille kys, siger Lene Frahm.

En sjælden kat

Da Zippy skulle kønsbestemmes, fik både personale og dyrlæge sig lidt af en overraskelse. Normalt er det ret nemt at se, om der er tale om en hun- eller en hankat, men i Zippys tilfælde så hans ydre kønsdele anderledes ud.

- Umiddelbart var der lidt af det hele, da vi skulle tjekke. Han havde en penis og to testikler - men testiklerne sad adskilt på hver side af penis, og ovenover var der også en skedeåbning, så vi var i tvivl om, hvilket køn Zippy var. Dyrlægen kunne så fortælle, at man kalder dette for hypospadias, tvetydige genitalier, og det er virkelig sjældent, siger Lene Frahm.

For at sikre, at Zippy ikke kunne få killinger, blev han neutraliseret af dyrlægen. Under operationen kunne dyrlægen konkludere, at han ikke havde en livmoder eller æggestokke, men kun testikler. Han kan altså ikke føde killinger, men for en sikkerheds skyld blev han kastreret, så han heller ikke kan gøre en hunkat drægtig.

- Det er virkelig sjældent, men indimellem ser vi, at katte er tvekønnede, eller som i Zippys tilfælde, har tvetydige genitalier. Vi har aldrig haft en kat som ham på Fyns Internat. Han er noget helt særligt, siger Lene Frahm.

Dem der adopterer ham, er heldige lyder det fra Lene Frahm. Hun understreger, at hun ikke begriber, at nogen kan smide så skøn og uskyldig en kat ud som affald. Heldigvis er Zippys drømmehjem allerede dukket op, og han skal nu ud at bo ved en sygeplejerskestuderende. Hele familien elsker katte og hans nye ejers mor har også adopteret kat fra Fyns Internat.