Dyrenes Beskyttelse søger frivillige til at hjælpe nødstedte dyr i dele af Midt- og Vestjylland

Har du nogle timer til overs i løbet af ugen, hvor du har lyst til at hjælpe dyr i nød, er du måske en af vores nye frivillige i område Ringkøbing (dækker Lemvig, Struer, Holstebro, Ringkøbing-Skjern, Herning og Ikast-Brande kommuner).

Vi har brug for dig uanset, om du er efterlønner, pensionist, deltidsansat eller blot har nogle ledige aftener eller weekender, hvor du har lyst til at hjælpe dyr.

I 2022 håndterede vores frivillige i område Ringkøbing 1616 sager. Dyrene, der har brug for hjælp, kan være meget forskellige, lige fra en moderløs kattekilling, en svane med brækket ben, en påkørt ræv til en mager hest eller en ko, som ikke har adgang til tørt leje. Der er både små og store opgaver, og opgaver, der tager ganske kort tid at løse og mere langvarige opgaver, som løses over en længere periode – uanset hvad har vi travlt, og vi har brug for flere frivillige.

Vi har brug for frivillige til følgende opgaver
•    Hjælp til nødstedte vilde dyr (dyreredning)
•    Hjælp løsning af dyreværnssager
•    Hjælp til kørsel med dyr til internat, vildtplejestation eller dyrlæge

Frivillige til hjælp til vilde dyr 

Mange vilde dyr kommer til skade og har brug for akut hjælp. Hjælpen kan være i form af transport til vildtplejestation, dyrlæge eller måske en aflivning.
Dyrene har ofte brug for hurtig hjælp, så frivillige, der løser dyreredningsopgaver skal kunne rykke ud med forholdsvis kort frist.
At kunne løse dyreredningsopgaver kræver en evne til hurtigt at kunne vurdere, hvilken form for hjælp et nødstedt dyr har brug for og efterfølgende udføre hjælpen. Det kræver også gode evner til kommunikation, idet opgaven ofte kræver, at man kan forklare de folk, der har rekvireret hjælpen, hvad der er bedst for det nødstedte dyr – også når det bedste er at aflive dyret.

Frivillige til løsning af dyreværnssager

Dyrenes Beskyttelse modtager mange henvendelser fra borgere, som bekymrer sig om velfærden for dyr, som mennesker har ansvaret for. Det kan både handle om familiedyr, heste og landbrugsdyr.
Dyreværnssager er som regel ikke så akutte, og de skal ofte løses i løbet af nogle dage efter den frivillige har fået sagen tilsendt.
At løse dyreværnssager kræver foruden en vis grundviden om dyr og hvordan de bør holdes, også gode evner til at kommunikere. I Dyrenes Beskyttelse løser vi mange sager ved at rådgive eller hjælpe dyreejere, og det kan kun ske, hvis de frivillige er gode til at kommunikere med folk – også folk, som er i en krisesituation.

Frivillige til transportsager

Vi har også brug for frivillige, som gerne vil køre dyr til dyrlæge, vildtplejestation, eller internat. Dyrene kan være visiteret af mere erfarne frivillige eller medarbejderne på 1812.

Hvad tilbyder vi dig som frivillig, og hvad forventer vi af dig?

Som frivillig får du uddannelse til at kunne løse de forskellige typer af opgaver, som du melder dig til, så du skal være forberedt på at skulle på kurser – både fysiske kurser, webinarer og E-læring. Du vil også forvente en del sidemandsoplæring, hvor du kommer med mere erfarne frivillige ud på sager.

Hvis du kan nikke til nedenstående, et arbejdet måske lige noget for dig:
•    Du har kørekort og adgang til en bil (der udbetales kørselsgodtgørelse)
•    Du har respekt for alle dyr
•    Du er fleksibel og har tiden til at lave frivilligt arbejde
•    Du er engageret i sagen og villig til at lære
•    Du er pligtopfyldende og stabil og løser de opgaver, som du får tildelt
•    Du vil arbejde loyalt over for foreningen, foreningens værdier og arbejdsmetoder
•    Du vægter faglighed højt
•    Du trives med at håndtere opgaver i lidt pressede situationer
•    Du kan tale, læse og skrive dansk
•    Du har gode evner til at kommunikere med mange forskellige typer af mennesker
•    Du er vant til at arbejde med en computer til kommunikation, registrering, indhentning af oplysninger mm.

Hvis du er interesseret i at vide noget mere om at være frivillig i Dyrenes Beskyttelse, kan du læse om det her: link eller du kan sende et par ord om dig selv til områdeformand Ebbe Milter Jensen på mailadressen ebbjen@dyrenesbeskyttelse.dk