Børn i naturskole

Velkommen til Dyre- og Naturskolen – for nysgerrige børn og unge mellem 3-15 år.

Sammen går vi på opdagelse og lærer at forstå dyrenes sprog. Alle dyr har behov som de fortæller os om, hvis bare vi 'lytter' godt efter. I læren om organismer, skal vi have styr på det gode dyreliv, og gennem leg og praktisk erfaring, lærer vi hvordan vi bliver gode dyrevenner, dyrereddere og dyrepassere.

Snus videre og se mere om:

EN DAG PÅ DYREINTERNATET
Her kan I som skole, klub, institution eller SFO besøge Aarhus Internat i Tranbjerg. Vi vil være værter ved en lærerig dag blandt dyrene, tilpasset fælles mål for læren om organismer i indskolingen.

MISSION 1812
I et rollespil for indskolingen, mellemtrinnet og hele familien er vi 'sammen om dyreredning'!

DYR'BARE NYHEDER
Vær med når vi skrælder voksenskalden af, og tegner og fortæller de aller dyrebareste nyheder.

Bliv skolegårdens klogeste på

Udekørende formidling

Tag din skoleklasse med til...

Tag din skoleklasse med til 'En dag på dyreinternatet'

Gennem en tur rundt på dyreinternatet lærer børnene om omsorg og pasning af dyr, dyreredning og samarbejde, som tilsammen skaber øget empati, til glæde for både dyrene og børnene imellem - nu og i deres videre færd. 

I tipien diskuterer vi børnenes egne erfaringer med dyr, de forskellige typer og arter af dyr, dyrenes levevis og behov samt redning af dyr. Den opnåede viden får børnene umiddelbart efter indøvet ved arbejdet med vores tilhørende opgavehæfte. Formidlingen er et samarbejde mellem frivillige formidlere, projektlederen og Dyrenes Beskyttelses internat i Aarhus.

Forløbet ’En dag på dyreinternatet’ relaterer sig til fælles læringsmål om organismer i ’natur og teknologi’ for børnehaveklasse og indskoling, hvor I kommer helt tæt på dyrene og deres levevis. Undervisningen går under fælles mål om ’undersøgelse’ og ’modellering’. De erfaringsbaserede aktiviteter eleverne gennemgår, på Dyrenes Beskyttelses Dyreinternat, aktiveres endvidere i situationen; indenfor kompetenceområderne ’perspektivering’ og ’kommunikation’, i form af diskussioner om typer og arter af dyr, dyrenes levevis og behov samt dyreredning, med umiddelbart efterfølgende opgaveløsning i, på stedet, udleverede opgavehæfte. 

Dyre- og Naturskolen tager udgangspunkt i dyr og bruger dyrenes behov og levevis som indgang til at glæde sig over naturen og forstå de nødvendige sammenhænge - og ikke mindst samværet børnene imellem.

Mange hilsner
Alle os på Dyre- & Naturskolen
dyrogboern@dyrenesbeskyttelse.dk

Læs om Dyre- & Naturskolens koncepter

Herunder kan du læse om Dyre- & Naturskolens forskellige koncepter; hvad vi tilbyder samt forstå formål og målgrupper.

GRATIS DOWNLOADS & LINKS OM DYR

Her er gratis materiale med faglig viden og ideer til lege, ture og undervisning.

LEGEKORT OM DYREUNGER I NATUREN

Download legekort til print. Legekortene har billeder og ideer til lege om de mest almindelige dyreunger i naturen. Leg på jeres tur i naturen eller hjemme på legepladsen.

Legekort Harekilling.JPG

DOWNLOAD LEGEKORT HER 

 

KÆLEDYRSHÆFTE

Hej kæledyr- hvad siger du? er et gratis hæfte, der beskriver de fire mest almindelige kæledyrs kropssprog. Kat, hund, kanin og marsvin præsenteres med venne- og stopsignaler. Der afsluttes med en billedequiz hvor du kan teste om du kan se hvad dyrene på billederne ”siger”.

hej kæledyr hæfte.png

DOWNLOAD HÆFTET HER

 

HVAD VED DU OM DYREUNGER?

Mere faglig viden om dyreunger, video, årshjul og dyreunger man kan farvelægge her https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/dyreunger

UNDERVISNINGSFORLØB

Dyrevelfærd i skolen er et gratis undervisningsforløb, som alle skoler og institutioner frit kan gøre brug af.
Materialet er udviklet i et samarbejde mellem Dyrenes Beskyttelse og Ministeriet for Førevarer, Landbrug og Fiskeri samt Aarhus Universitet, Dansk Kennel Klub, Den Danske Dyrlægeforening, Det Dyreetiske Råd, DOSO, Kattens Værn, Københavns Universitet og Landbrug og Fødevarer.

FIND FORLØBENE HER

Dyre- & Naturskolen er støttet af

 

QATO Fonden logo.png   

 

 

Karen Krieger Fonden