FORBYD MINKINDUSTRIEN NU!

Mindst 12 millioner mink må hvert år lade livet i den danske minkindustri. Hjælp os med at få gjort en ende på dyrplageriet én gang for alle.

Fotos: Neptun Dina Mylner

SKRIV UNDER: FORBYD MINKINDUSTRIEN

Støt op om kampen for de danske mink! Vi bruger din underskrift til at vise politikerne danskernes opbakning til at forbyde minkindustrien. Derfor er også din underskrift meget vigtig. Tiden er inde til et opgør med den danske minkindustri.

 
 

ARTIKLER & NYHEDER

Forlængelse af forbud mod minkavl er et skridt på vejen

Organisationer i samlet opråb til regeringen: Forbyd minkavl permanent!

Ingen dyr hører hjemme i små bure

Vedr. høring over L 77 Forslag til lov om aflivning af og midlertidigt forbud mod hold af mink

Dyrenes Beskyttelse er rystede over ukorrekt aflivning af mink

Minken: Udsigt til vand og masser af plads, tak.

 

"Hjælp os med at sende et klart signal til de danske politikere, så der kan blive sat en slutdato på de danske minkfarme."

 

TIDEN ER LØBET FRA MINKINDUSTRIEN!

Dårlig dyrevelfærd, ringe økonomi og nu også smittefare med COVID19. Det er en ulykkelig baggrund, men det er nu, vi er nødt til at stå sammen og kræve en værdig afvikling af minkindustrien i Danmark.

Der er mange gode grunde til, at tiden er inde lige nu til at tage et opgør med den danske minkindustri:

  • Dyrene lider på farme med op til 170.000 dyr indsat i små bure lavet af trådnet, hvor de tilbringer hele deres liv uden at kunne udleve deres naturlige adfærd.
  • Minkfarmene udgør en COVID19-smitterisiko for medarbejderne og dermed resten af samfundet, da mink kan smitte mennesker, som derefter kan give smitten videre til andre.
  • Verdensmarkedet for minkpels er raslet ned i takt med, at flere og flere modehuse siger nej til pels. Den gennemsnitlige, danske minkavler har haft underskud hvert år siden 2015.
  • Danmark er et af de sidste lande i Europa, der ikke har stoppet minkproduktion eller er i gang med at udfase den.
  • Danmark er en af verdens suverænt største producenter af minkskind og er dermed en af de primære årsager til, at produktionen stadig eksisterer i takt med, at andre lande forbyder det.

 

Fotos: Neptun Dina Mylner 

 

MINK 01
MINK 02

Hjælp os med at gøre minkindustrien til fortid!

DERFOR HAR MINK DÅRLIG DYREVELFÆRD

Minkproduktionen strider fundamentalt imod dyrenes natur og behov. Mink er territoriale, solitære rovdyr. Det betyder, at de er udviklet til at leve alene og forsvare store territorier. De lever gerne i nærheden af vand, hvor de jager.

I produktionen holdes flere mink sammen i meget små trådbure. De holdes på meget store farme, hvor dyrene står helt tæt op ad hinanden på rækker med flere tusinde dyr. De unaturlige forhold i trådburene stresser minkene, som kan udvikle adfærdsforstyrrelser eller skade hinanden.

At leve handler om mere end at være i live. Hvis mennesker skal holde produktionsdyr som mink, så skal de tilbydes forhold og mulighed for at udfolde adfærd, der kommer så tæt på deres natur som muligt.

Derfor bliver det aldrig forenelig med pelsproduktionen at holde mink i små bure. På samme måde, som forbrugerne har sagt nej tak til buræg, så er tiden løbet fra minkindustrien.