ER KATTEN EJERLØS, ELLER STREJFER DEN BARE?

Tak for at du bekymrer dig om den tilløbne kat


 

GRØNT HALSBÅND SKABER KONTAKT

Det grønne meddelelseshalsbånd, som du har fået udleveret, kan bruges til at finde frem til kattens ejer. På halsbåndet skal du skrive dit telefonnummer. På denne måde vil kattens ejer have mulighed for at kontakte dig, der har sat halsbåndet på katten, og du kan få vished om at katten har en ejer.

 

 

 

 

 

HVORNÅR SKAL HALSBÅNDET BRUGES?

Halsbåndet kan bruges, hvis en kat ikke er i akut nød, og hvis man er usikker på, om katten er blevet væk fra sin ejer. Det kunne tænkes, at katten hører til et sted, og ikke har behov for hjælp på et af Dyrenes Beskyttelse internater.

SÅDAN BRUGES HALSBÅNDET

Halsbåndet er lavet sådan, at sikkerheden er i orden for katten. Det er elastisk og der er en udløser/sikkerhedslås, så katten ikke skal komme til skade ved at hænge fast i en gren eller ved at få sin pote ind i halsbåndetHusk at halsbåndet skal sættes tilpas stramt påman skal altid kunne få tre fingre ved siden af hinanden ind under halsbåndet langs kattens hals

Husk også at teste sikkerhedslåsen et par gange inden halsbåndet sættes på katten – træk på hver side af låsen så den kan udløses og samles et par gange. 

GODE RÅD

Vi fraråder at du i perioden fodrer på katten, da dette kan være med til at holde katten på din matrikel.

Katten må kun gå med halsbåndet i op til en uge. Hvis ejeren ikke har henvendt sig til dig efter en uge, så skal du atter henvende dig til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral ved at ringe 1812.

RING STRAKS

Hvis katten har:

•    Sygdomstegn
•    Skader
•    Fremtrædende knogler (underernæring) eller ser meget tynd ud

KATTELOV NU: MÆRKNING OG REGISTERING SKAL VÆRE LOVPLIGTIGT

EFTERLYS KATTENS EJER I DIT NÆROMRÅDE

Det er en god ide at efterlyse kattens ejer (fremlyse katten). Kattens familie går måske og leder efter deres kat.

  • Du kan fremlyse katten på sociale medier. Mange byer og områder har egne lokale grupper.

  • Du kan hænge sedler op i dit nærområde, hvor mange mennesker færdes f.eks. i dit supermarked, i sportsklubber eller på biblioteket.

kat fundet

VAGTCENTRALEN 1812 MODTAGER 143.000 OPKALD OM ÅRET

Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral er en landsdækkende service, som vejleder i sager om dyr i nød. Årligt modtager vagtcentralen mere end 143.000 opkald fra bekymrede og observante borgere, som står med et dyr i nød, kender til en vanrøgtssag eller på anden vis har brug for råd om hold og håndtering af dyr.