BLIV PLEJEFAMILIE FOR NORDJYLLANDS INTERNAT

INTROTEKST

Nordjyllands Internat får året rundt hjælp af frivillige plejefamilier, som hjælper med at passe og pleje de mange killinger, til de er 12 uger og gamle nok til at få et nyt og kærligt hjem. Der er nogle krav for at kunne være plejefamilie, og derfor er der her samlet en Q&A med svar og spørgsmål om livet som plejefamilie.

SPØRGSMÅL & SVAR

  • Man finder et af Dyrenes beskyttelses internater i nærheden af ens bopæl og kontakter dem på mail eller tlf.  Det kræver tid og overskud at blive plejefamilie, og man skal være indstillet på at kunne handle akut, og vide at det kan være en følelsesmæssig rutsjebane. Man skal kunne lukke af for de små killinger, så de kan adskilles fra andre dyr i hjemmet – og så må de ikke komme ud under hele plejeperioden. Man skal bo forholds tæt ved det pågældende internat (ca. 30-40 min kørsel) og altid have bil til rådighed.

  • Killingerne skal have flaske hver 3. time indtil de er 3-4 uger gamle, og derefter kan man begynde at supplere modermælkserstatningen med alm vådfoder og til sidst gradvist gå over til tørkost.

  • Vi kan lige så godt være ærlige – det er ligesom at få en nyfødt baby i huset. Så svaret er selvfølgelig ja, de skal have mad hver 3. time i 3 uger OGSÅ om natten.

  • Nej, hvis de stadig havde deres mor, var det hendes job. Hun ville stimulere dem til det ved at slikke dem på bugen og omkring kønsdelene indtil det udløste det de nu skulle af med. Da mor ikke længere er her, kan vi benytte en lunken og fugtig vatrondel og duppe forsigtigt.

  • De første par uger kan killingerne kun krabbe sig/kravle omkring. Først fra 3. uge begynder de at komme op og gå, først på forbenene og derefter bagbenene.

  • Det kan selvfølgelig variere, men de fleste killinger lærer det når de er omkring de 4 uger. Mange behøver ikke træning, de er lynhurtige til selv at finde ud af, at det er deres toilet. Så længe det er nemt for dem at bruge og komme til.

  • Internater sørger for alt det plejefamilien skal bruge til at opfostre killinger. Det vil sige, kradsetræ, kattebakke, grus, mad- og vandskåle, legetøj, varmepude, tæpper, vådservietter, sutteflasker, modermælkserstatning mm.

  • Det må man – det skal dog godkendes af personalet, og adoptionsprisen er samme om man har været plejefamilie eller ej. Alle killinger skal også neutraliseres, vaccineres, øremærkes, og chippes, før de kan adopteres. Men det er med i adoptionsprisen.