Søren

Lille Søren blev fundet alene i en stald

Den lille killing Søren blev fundet helt alene i en stald. Der var ingen andre katte eller killinger i nærheden, så manden der fandt ham besluttede derfor at ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, for at få hjælp til killingen.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

I stald på Fyn, fik en gårdejer sig et chok da han en aften fandt en lille kold kattekilling, liggende alene. Killingen lå helt passivt, men manden kunne se at den trak vejret og han besluttede derfor at tage den med ind og give dem varmen.

Inde i huset ringede han til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, for at få hjælp. Killingen havde brug for mælk og omsorg, hvis den skulle overleve, og det blev derfor aftalt, at der straks blev sendt en kredsformand afsted for at hente den lille killing.

Overnatning ved plejemor

Selvom det var sent, så kørte kredsformand Lene Hvitfeldt Jespersen afsted for at hente killingen. Hele vejen i bilen sad den helt stille og spandt sagte. Fordi det var aften, besluttede Lene at tage den med hjem til en overnatning, før hun kunne køre den på Fyns Internat dagen efter.

- Da jeg kom hjem med killingen, fik jeg givet ham mad som det første, og han spiste med det samme 5 ml mælk fra flaske og tissede fint, uden problemer. Herefter fik jeg ham vasket ren, og så kom der masser af liv i ham og han både spandt og søgte en masse kontakt, så det var rigtig rart at se den udvikling så hurtigt, fortæller Lene Hvitfeldt Jespersen.

Næste morgen blev killingen kørt til Fyns Internat, hvor han blev sendt afsted til plejemor Ditte Sørensen, som også havde fem andre killinger i pleje.

En kærlig killing

Killingen fik navnet Søren og flyttede ind ved Ditte Sørensen, sammen med fem andre killinger. Ditte har selv en hund, Boof, som hjælper hende med at passe og pleje de mange flaskekillinger.

- Boof er sådan en god hjælp, han elsker virkelig killingerne. Vi fik ham først da han var 9 år, men han har virkelig været en hjælp for os siden. Han ligger og putter med killingerne, vasker dem og er nærmest en reservemor mens vi har dem, det er virkelig en fornøjelse. Han er også med til at stimulere dem på en måde som jeg slet ikke kan, fordi han er et dyr, så herhjemme har han fået kælenavnet plejefar, siger Ditte Sørensen.

Mens Søren var i pleje, stjal han virkelig Dittes hjerte. Søren og hans pleje søskende havde af flere omgang øjenbetændelse og de endte derfor med at være ved Ditte i længere tid end normalt.

- Han var sådan en skøn killing, virkelig kærlig og ville altid gerne ligge og sove ved mig eller Boof. Han var bare skøn, livlig og legesyg og jeg var helt trist da han skulle tilbage og have sit nye hjem, men det er bare så givende når man endelig kan sende dem tilbage til internatet, og de er stærke og klar til nye hjem, det betyder alt, selvom det er hårdt at sige farvel. De bliver lidt ligesom ens børn, siger Ditte Sørensen.

Ditte Sørensen har plejet over 50 killinger og hun glæder sig allerede til sæsonen starter, og hun igen kan hjælpe nyfødte killinger godt i gang med livet.