Nohr og Noa

Nohr og Noa blev smidt i skraldespanden

I midten af juni fik en kvinde sig en ordentlig forskrækkelse. Da hun skulle smide affald i en container, viste det sig, at den var levende. I bunden af containeren lå nemlig to små killinger.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Katte og killinger efterlades på de mest grusomme måder. Det oplevede en kvinde selv, da hun skulle ud med affaldet en eftermiddag. Da kvinden åbnede skraldespanden for at smide affaldet i, opdagede hun til sin store forfærdelse at den var levende.

På bunden lå tre små killinger og kaldte på deres mor. Kvinden skyndte sig at fiske de tre killinger op ad skraldespanden. Desværre viste det sig, at det kun var de to af killingerne, der stadig var i live.

Blev adopteret af mormis

Kvinden ringede straks til Dyrenes Beskyttelses Vagttelefon for at få hjælp. Vagtelefonen skyndte sig at få fat i kredsformand Camilla Vejlby, som kunne køre ud og hente de sidste to killinger.

Camilla fik hurtigt kørt de to killinger til Viborg internat, hvor de straks blev behandlet af dyrlægen. Killingerne var både tynde og beskidte, og havde akut brug for mad og omsorg. De fik navnene Nohr og Noa.

Nohr og Noa var kun et par uger gamle da de kom til Viborg internat, og de havde derfor brug for en mor. Lise Svejgaard som er internatsleder på Viborg internat fortæller:

- Nohr og Noa havde bruge for en mormis i begyndelse, og vi havde heldigvis en kat med killinger, som var ca. samme alder. Vi prøvede derfor at sætte de to killinger ind til den lille familie, og hun tog dem straks til sig.

Killingerne var derefter ved deres nye adoptivmissemor indtil de var gamle nok til at spise selv. Nu er de kommet ud i en plejefamilie, hvor de er sammen med andre killinger.

Mormisser er de bedste mødre

Lise Svejgaard forklarer at det handler om at finde en gylden mellemvej. Hun har aldrig oplevet at en kat ikke tog imod fremmede killinger, men mødrene skal heller ikke overbelastes. Derfor er Nohr og Noa nu kommer ud til en plejefamilie, hvor de bliver passet indtil de er gamle nok til at finde et nyt og kærligt hjem.

- Det er aldrig ok at dumpe sine dyr, men vi ser det desværre gang på gang. Det er dog rent held, at de to killinger overlevede og fik en ny chance, afslutter Lise Svejgaard.

Trods den meget hårde start på livet, har de to killinger det nu godt. Efter planen kommer de tilbage til Viborg internat i midten af august.