Michelle Braganza redder en svane

Michelle er klar ved dyreambulancen

Hverken en middag eller en familiefest kan holde Michelle fra at hjælpe dyrene. Hun er klar ved Dyrenes Beskyttelses dyreambulance i Aarhus og som frivillig vildtplejer.

Skrevet af:
Marie Hougaard

Hvad går dit frivillige arbejde ud på?

Jeg kører dyreambulancen i Aarhus-området og er vildtplejer. Mit job er at hjælpe dyr i nød og de mennesker, der har set et dyr i nød. Uanset, om jeg sidder og spiser aftensmad eller er til familiefest, så rykker jeg hurtigt ud. Det er vigtigt at reagere så hurtigt som muligt, så dyrene ikke lider unødigt. Hvis et dyr er i nød, vil jeg gerne hjælpe.

Hvorfor blev du frivillig i Dyrenes Beskyttelse?

Jeg er uddannet konditor, men jeg har altid gerne villet arbejde med dyr. Fordi jeg er fra England tænkte jeg, det ville være for svært at læse til dyrlæge eller veterinærsygeplejerske i Danmark. Derfor tog jeg til en introduktionsaften i Dyrenes Beskyttelse for at høre nærmere om arbejdet, og jeg meldte mig som frivillig for to år siden. 

Hvad kan du bedst lide ved dit arbejde i Dyrenes Beskyttelse?

Det hele. Jeg kan lide kontakten med mennesker, og jeg elsker fugle og dyr. Jeg har selv ni undulater, og hvis jeg kan hjælpe et dyr, betyder det meget for mig. Vildtpleje kan også være lidt hårdt, for de dyr jeg får ind, har det nogle gange meget dårligt. Men bare at de kan få en chance hos mig betyder meget. De får alle sammen hjælp hos mig. Det bedste er, når man har haft et dyr i pleje og kan sætte det det fri igen. På den måde har jeg givet dyret en ny chance.