Til årets Hjemløsedag fik flere hjemløse hundeejere tilset deres hunde

Et liv på gaden er ikke et hundeliv

Hjemløsedyrlægerne og Dyrenes Beskyttelse er fusioneret i 2020. Det betyder, at Dyrenes Beskyttelse er med til at sikre driften af dyrlægernes arbejde og på den måde hjælpe med til at sikre bedre trivsel blandt gadens folk og deres hunde. Læs med her, og mød tre hunde og deres ejere.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen
Hun er mit et og alt. Uden Ilse, ingen Jimmi
- Jimmi, hundeejer og hjemløs

Vaccinationer, negleklip, diagnosticering og behandling af sygdom samt henvisninger har været opskriften på Hjemløsedyrlægernes arbejde siden 2006. De har i 14 år arbejdet med at yde gratis dyrlægehjælp til de hjemløses hunde i København. Dyrlægerne hjælper med alle forefaldende opgaver, som relaterer sig til dyrets sundhed, og er på den måde med til at skabe tryghed for dets ejere.

– Gadens hunde lever ikke et hundeliv. Vi ser tværtimod stor trivsel blandt hundene og nogle meget ansvarlige ejere, som kun vil deres hunde det bedste, fortæller Stine Jacobsen, en af de fire hjemløsedyrlæger.

Hjemløsedyrlægerne er i 2020 fusioneret med Dyrenes Beskyttelse, der blandt andet sørger for fundraising af dyrlægernes arbejde, så de kan have fokus på det væsentlige: At hjælpe de hunde, der lever på gaden.

– Vi er utrolig glade for, at det er lykkedes os at fusionere med Hjemløsedyrlægerne. Vi har stor sympati for det frivillige arbejde, som Hjemløsedyrlægerne udfører. De hjemløses dyr er det vigtigste, de har, og dyrene er med til at skabe tryghed for dem, der lever på gaden. Dyrenes Beskyttelse er der for alle dyr, og det gælder også dem, der lever med deres ejere på gaden, fortæller Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

Lørdag den 17. oktober 2020 var der traditionen tro hjemløsedag. I år var dyrlægerne i Ørstedsparken i København, hvor de behandlede omkring 15 hunde. En del af de fremmødte var velkendte ansigter, men der kom også en del nye hundeejere forbi. Dyrenes Beskyttelse var med for at tale om kærlighed til sit kæledyr og om ikke at føle sig ensom, når ens bedste ven har fire ben.

Jimmi og hunden Ilse

Hvorfor fik du hund?

Det var lidt et tilfælde. Jeg skulle ud at se hvalpene hos en kammerat, og så kom hun bare direkte op til mig. Hun valgte mig, og siden har det bare været os.

Hvad er jeres yndlingsting at gøre sammen?

Vi elsker at sidde og hygge os sammen. Ilse elsker opmærksomhed, så det bedste, hun ved, er at sælge Hus Forbi sammen med mig, hvor der kommer en masse forbi og snakker i løbet af dagen. Og hvis hun er glad, så er jeg glad.

Hvad betyder din hund?

Hun er mit et og alt. Uden Ilse, ingen Jimmi. Hun er lige blevet to år, og jeg forstår slet ikke, hvor tiden er blevet af. Det går så stærkt.

Hvornår og hvorfor er det rart at have hund som hjemløs?

Uden Ilse ville der være mange situationer, hvor jeg ville være ensom og alene. Ilse er min bedste ven, og sammen med hende føler jeg mig aldrig ensom. Hun har også givet mig noget ansvar, som holder mig i gang og sørger for, at jeg tager ansvar.

Hvad er det bedste ved at have hund?

Jeg er aldrig alene, og hun har bevist for mig, at jeg godt kan blive far, som jeg skal være lige om lidt. Jeg kan godt leve op til ansvaret, og det har Ilse vist mig.

Flemming og Pixie 

Hvorfor fik du hund?

Jeg har gerne villet have hund længe, så jeg besluttede at spare sammen ved at sælge Hus Forbi. Jeg købte Pixie 10. januar, altså lige før corona, så da coronaen kom, var vi isoleret i 4 uger, da jeg er kol-patient. Vi er meget tætte nu. Hun er også min første hund.

Hvad er jeres yndlingsting at gøre sammen?

Vi elsker at gå ned til Damhusengen og lege tre til fire timer. Især om sommeren er det skønt, så pakker jeg en masse vand til Pixie, og så er vi bare sammen og har det skønt. Det giver så meget kærlighed.

Hvad betyder din hund?

Hun betyder alt for mig, og hun har reddet mit liv flere gange. Uden hende tror jeg ikke, at jeg havde været her i dag, men hun har givet mig en grund til at passe på mig selv. Hun giver mig så meget kærlighed.

Hvornår og hvorfor er det rart at have hund som hjemløs?

Når man er hjemløs, kan man godt føle sig ensom, men efter at jeg har fået Pixie, er det ikke sådan mere. Det er det bedste – jeg er aldrig ensom mere.

Hvad er det bedste ved at have hund?

Alle de gåture, vi har sammen, og alle de mennesker, man møder, fordi man har hund. Jeg har fået så mange gode snakke, siden jeg fik Pixie. Alle de mennesker, der før var totalt fremmede, har jeg nu noget til fælles med, fordi vi begge har hund.

 

Pernille og Hjørdis

Hvorfor fik du hund?

Jeg havde lige mistet min gamle hund og havde besluttet, at jeg ikke skulle have hund igen. Min moster har et internat i Rumænien, og de manglede nogen til at passe Hjørdis, så jeg fik hende herop. Efter nogen tid fik jeg at vide, at de ikke skulle have hende tilbage, så jeg valgte at beholde hende, så hun ikke blev aflivet. Oskar, ham i cowboytøjet, er min mors hund, som jeg har taget med for at få klippet negle.

Hvad er jeres yndlingsting at gøre sammen?

Ballade. Eller det er selvfølgelig mest Hjørdis. Men vi laver så meget ballade sammen.

Hvad betyder din hund?

Hun betyder så meget. Det er hende, der sørger for, at jeg holder mig i skindet og passer på både mig selv og hende. Og så sætter hun konstant et smil på mine læber.

Hvornår og hvorfor er det rart at have hund som hjemløs?

Det gør det meget sjovere. Hjørdis er altid med mig, da hun ikke kan undvære mig. Hun er virkelig mors pige. Hun giver så meget mening til min hverdag.

Hvad er det bedste ved at have hund?

Hunde tager en, som man er, og er fuldstændig ligeglade med udseende. De elsker bare en for den, man er.