Max og Carla

Et døgn som ny killingeejer

Sarah Rasmussen og hendes familie udvidede deres husstand med to firbenede medlemmer lige før nytår. Her flyttede de to killinger Max og Carla ind, og siden har der været knald på og fyldt ballade og glade dage i deres hjem.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Sarah Rasmussen, hendes mand og datter hentede de to killinger Max og Carla på Fyns Internat d. 30. december 2020. Sarah havde længe vidst at de skulle have en killing i familien, men det var vigtigt for hende at få killingen fra det helt rigtige sted, hvor familien kunne få god vejledning og svar på alle deres spørgsmål. Det fik de på Fyns Internat. Her kommer en lille dagbog, fra de første døgn med de nye familiemedlemmer Max og Carla.

Kl. 12.00: Hentede vi killingerne på internatet på Fyn. Vi kom efter en killing, men Max og Carla er søskende og derfor skulle de have et hjem sammen. Så vi endte med at få to små søde killinger med hjem.

Kl. 12.45: Tog vi hjem fra internartet. Vi havde en lang kører tur foran os, da vi bor i Nordsjælland. Så vi er meget spændet på hvordan Max og Carla skulle klare turen hjem. De var begge meget villige til at gå ind i deres transportkasser og de blev placeret på bagsæderne sammen med deres storesøster Viola.

Kl.13.40: Vi var halvvejs hjemme. Vi holdt vejret og havde aftalt vi ikke skulle holde ind, så vi kunne komme hurtig hjem. Carla, den mindst kat, var lidt bange og hun miavede en masse, men Viola (deres storesøster) underholdt dem og sang en masse beroligende sange for dem. 

Kl.14.40: Så var vi hjemme i Snekkersten og vi er meget spændt på at se hvordan Carla og Max ville regere på deres nye hjem. 

Kl.14.45: Vi startede med at gå ind på vores soveværelse og åbne for transportkasserne. Min kæreste havde forberedt mig på, at det måske ville tage noget tid for dem at komme ud og de ville være skræmte og lidt usikre til at starte med. Det gik over al forventning, Max og Carla kom ud med det samme og de begyndte at spinde og gik straks i gang med at snuse rundt og undersøge alle hjørner af soveværelset, de var meget nysgerrig på alting.  

Kl. 17.00: Carla og Max var stadig i soveværelset, de havde fået deres vand, mad og kattebakke derind. Vi var blevet anbefalet, at de skulle være på et afgrænsede område det første stykke tid, så de kunne vænne sig til omgivelserne. 

Kl. 17.30: Carla og Max var meget nysgerrige og derfor besluttede vi os for at lukke den ud i resten af huset. Viola satte sig ind i stuen og kaldte på dem. De kom forsigtig ud og begyndte at snuse rundt og udforske alle hjørner og kroge af huset.

Kl. 18.00: Vi legede med dem og viste dem alle de ting Viola havde købt til Carla og Max. En drillepind, bolde og små mus. De hoppede rundt i stuen og legede med legetøjet. Men hver gang der kom en ukendt lyd, løb de hurtig under sofaen og gemte sig.

Kl.19.10: Der var begyndt at komme lidt ro på dem og vi sad alle tre i sofaen og slappede af. Så kom Max stille hen og hoppede op til os og ville gerne kæle lidt. Carla var mere forsigtig og hun løb også meget tilbage til soveværelset og var i transportkassen. Men efter hendes bror havde ligget lidt i sofaen, fik hun mod på også at komme op i sofaen og blive kælet. De gik begge lidt frem og tilbage mellem os og deres trygge zone inde i soveværelset.

Kl. 20.00: Efter lidt hygge på sofaen, skulle Viola i seng. Så hun ville sige godnat til kattende. Vi kiggede lidt efter dem i huset og kunne kun finde Carla. Så gik der panik i os. Vi vidste de ikke måtte komme ud før til foråret og vi havde været meget forsigtige med døre og vinduer, så vi var sikre på at han ikke var gået ud.

20.10: Han var stadig væk og vi løb alle tre rundt i huset og kaldte på ham. Vi blev i tvivl om han var smuttet ud fra et eller andet sted vi ikke kendte til. Vi var alle tre meget nervøse, vi kiggede i alle skabe, under sofaen og sengene. Da vi havde set under sofaen for tredje gang, kunne vi pludselig se noget der var lidt anderledes. Under sofaen var der en lille bule og der i stoffet lå han og spandt og fik sig en lur.

Kl. 20.30: De spiste lidt mad og legede rundt med hinanden.

Kl. 22.00: Vi skulle i seng og killingerne ville med ind i sengen, de ville lege og fangede vores tær og hænder. Viola vågnede op og legede lidt med killingerne, efter en tid faldt de lidt til ro og gik igen ud i stuen.

Kl. 23.00: Der kom gang i den igen og de løb lidt rundt og legede med hinanden, vi havde rykket deres mad, vand og kattebakke ud i stuen, så de kunne bruge hele huset.  

Kl. 23.30: så begyndte der at komme ro på og de lagede sig begge til rette op under sofaen, hvor de havde en lille hule og kunne ligge sammen i fred. 

Kl. 06.55: Vi kunne hører dem vågne og begynde og lege rundt i stuen, Viola vågnede med det samme og skyndte sig ud for at lege med dem. De havde spist deres mad og drukket deres vand og brugt deres kattebakke.

Kl. 07.30: Viola hjalp med at skifte grus i kattebakken og give nyt mad og friskt vand.

Kl. 09.00: Så var de i gang med at slås med vores plante og alle bladende fik en tur.

Kl.10.00: satte vi os og spiste lidt morgenmad, de var meget interesseret i at komme op på bordet, men vi har en aftale om at der ikke skal være katte på bordet, så vi tog dem ned hver gang de forsøgte at komme op.

Kl.10.30: så var det tid til lidt legetid og til en lille godbid, Viola og jeg gav dem hver især en lille godbid.

Kl.12.00: Vi fik gæster til nytår, så derfor kom Carla og Max ind på vores soveværelse sammen med deres ting, så kunne de have et sted hvor de kunne have fred og ro, gennem nytåret.

De klarede nytår rigtig fint, de var lidt bange da der var fyrværkeri, men jeg satte mig ind til dem og snakkede lidt med dem, så de kunne få lidt ro. De har virkelig været hurtige til af falde til og føle sig trygge, så det har været en rigtig dejlig oplevelse at få killinger i huset og særligt vores datter er så glad og de er så rolige og søde med hende og vil rigtig gerne være sammen med hende, så det er meget dejligt at se.