hvalp fra hundesagen

Særlige hunde kræver særlige hjem

For nogle uger siden håndterede Dyrenes Beskyttelse en stor dyreværnssag med 19 hunde. Hundene kom med forskellige fysiske og psykiske skavanker og der er blev lagt et stort arbejde i, at gøre hundene klar til adoption. Men hvad kræver det egentlig af et nyt hjem, hvis man skal adoptere en hund fra en dyreværnssag?

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Når en internathund skal have et nyt hjem, er det vigtigt at finde det rigtige, så hunden ikke skal skifte hjem igen. Særligt hunde der kommer fra dyreværnssager, kan have meget bagage der skal pakkes ud, og det er derfor vigtigt at et nyt hjem har erfaring med hund fra tidligere, og er klar på, at hunden kan have ukendte adfærdsmæssige udfordringer.

Ud over erfaring med hunde, og gerne omplaceringshunde, er der også mange andre aspekter ved hundens nye hjem, som der skal tages hensyn til. Nicoline Kolind fra Nordjyllands Internat fortæller her om processen med at finde det helt rigtige hjem til de mange særlige hunde som hvert år kommer ind på Dyrenes Beskyttelses internater.

Hvordan foregår adoptionsprocessen?

- Hvis man er interesseret i en hund, ringer man og får foretaget et telefoninterview, hvor vi stiller en masse uddybende spørgsmål. Hver hund der ankommer til et af internaterne, får tildelt en medarbejder som har det primære ansvar for hunden. Ansvarshavende medarbejder læser ansøgninger til at adoptere hundene, og inviterer det bedste match til samtale. Her bliver der fortalt yderligere om hunden, hundens baggrund, hvilke udfordringer der kan komme og hvilke der har været i den tid vi har haft hunden, fortælle Nicoline Kolind og fortsætter:

- Er der et match, får de lov til at møde hunden og bruge rigtig meget tid sammen med den, herefter skal deres evt. egen hund møde hunden og se om dette også fungere. Hvis alt går op i en højere enhed, så kan hunden sendes ud i nyt hjem.

Hvad spørger I ansøgerne om?

- Vi spørger ansøgerne om familiekonstruktionen, altså hvem der bor i hjemmet, boligforhold, erfaring, andre dyr i hjemmet, hvordan de vil aktivere hunden, hvornår de vil være klar til overtagelse, og hvad de laver til dagligt. Det er vigtigt for os at vide hvor længe hunde skal være alene hjemme. 
 

Hvilke erfaringer skal de have?

De skal gerne have erfaring med racen, og det er klart en fordel, hvis de ved hvad racen er avlet til, så de kan aktivere hunden på den rette måde. Det er også godt hvis de har sat sig ind i hundens eventuelle problematikker, og kan tage hånd om dette fremadrettet 
 

Så krav er: haft hund før og meget gerne en omplaceringshund.