Svigtede dyr har brug for Sommervenner

Hver sommer vælter det ind med svigtede dyr på vores internater. Lige nu er der tusindvis af killinger, katte, kaniner og hunde, der har brug for din hjælp for at komme igennem sommeren og videre ud i nye kærlige hjem.

Sommervenner er med til at give alle dyr den dyrlægehjælp, behandling og vacciner, de har brug for. De får også masser af kærlig pleje og omsorg af fagfolk og frivillige mens de er på internatet.

Sæsonen for svigtede dyr er blevet længere. Nu varer den helt ind i efteråret og topper i sensommeren, hvor især mange katte og killinger bliver efterladte. 

Figuren herunder viser, hvor mange hunde, katte, kaniner og andre dyr, der var på internaterne i 2021. 

 

Fie blev fundet efterladt i en plastikpose


En mand i Brabrand havde en dag et ærinde i kælderen i sin bygning, da han pludselig hørte små levende lyde. Det viste sig at være to hjælpeløse killinger, der var smidt ned i en pose sammen med et par gamle gardiner. Den ene killing var allerede død af iltmangel. At den anden stadig kunne miave, blev dens redning.

Killingen blev kørt til Dyrenes Beskyttelse i Århus, hvor personalet stod klar til at give en varm modtagelse. Killingen blev døbt Fie, og heldigvis viste dyrlægens undersøgelse, at hun ikke havde taget skade af den barske behandling.

Som den lille fighter, hun er, kunne hun efter kort tid flytte ind til en plejefamilie, der i forvejen havde killingen Gizmo i pleje. Ud over kærlig omsorg, er en legekammerat det bedste i verden oven på en hård start på livet.

Som Sommerven hjælper du dyr, som Fie, med at få den omsorg og pleje, de har brug for, og med at finde den helt rigtige, nye familie. 

Læs hele Fies historie her.

Fie hos plejefamilien

10 bittesmå snuder, 40 usikre poter og 20 dybe, brune øjne. Det var, hvad der mødte Roskilde Internats medarbejdere, efter at ejeren havde måttet erkende, at opgaven var for stor. 
Læs hvalpenes historie. 

En gruppe børnehavepædagoger troede en fredag eftermiddag, at alle børn var var blevet afhentet. Da de kom ud til indgangen for at låse af, opdagede de, at der var dukket en lille gæst op, som ikke blev hentet. Foran døren stod nemlig et lille bur, og indeni buret sad kaninen Helmut. Læs Helmuts historie. 

Syv silkehøns i haven var det mærkværdige syn, som mødte en husejer en tidlig morgen. De var blevet dumpet i haven i en papkasse, som hønsene dog havde formået at bryde ud af. Ingen af hønsene var heldigvis kommet noget til, og de går nu og venter på at kunne bruge næb i ny jord hos en ny familie.

DYRLÆGEHJÆLP

Når der et nyt dyr ankommer på et af vores internater, skal det have et dyrlægetjek for at sikre at det er sundt og raskt. Der er mange udgifter forbundet med dyrlægetjek, vaccination, behandlinger osv., men det er nødvendigt at sikre, at alle vores dyr er sunde og raske. 

TRÆNING OG PLEJE

Nogle gange har vores dyr brug for ekstra hjælp, før de er klar til at finde deres nye forevigt hjem. De små killinger skal ud til plejefamilier, kaninerne har brug for særligt foder og hundene kan have brug for særlig træning eller opbygning af selvtillid. Alt dette tager både tid og ressourcer i hverdagen. 

ET KÆRLIGT HJEM

Når dyrene er klar, er det internaternes opgave at matche de helt rigtige hjem med de helt rigtige dyr. Det vigtigste for Dyrenes Beskyttelse er, at alle dyr kommer til det rette sted, og der stilles store krav til alle kommende dyreejere når de skal adoptere fra et af vores internater.