Hvalp
15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem. Stine Skov-Jensen, Dyrenes Beskyttelse.

15 hunde med mider og sår fjernet

15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

I slutningen af maj hentede Midt- og Vestjyllands Politi og Dyrenes Beskyttelse fire voksne hunde og 11 hvalpe. Hundene befandt sig hos en kvinde, som for anden gang er frakendt retten til at have dyr.

Det var en henvendelse til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, der resulterede i, at hundene blev fjernet og overdraget til organisationen. Kvinden er nu politianmeldt, mens de 15 hunde er indlogeret på Dyrenes Beskyttelses internat i Århus.

- Det er rigtig trist med disse boomerang-sager, hvor vi skal fjerne dyr fra de samme folk igen og igen. Den tidligere ejer er slet ikke i stand til at tage vare på sine dyr, og det er derfor dybt uansvarligt, at hun har anskaffet sig hunde på trods af en rettighedsfrakendelse. Selvom hundene ikke er blevet passet ordentligt, så er deres skavanker heldigvis ikke så omfattende, siger Karina Fisker, internatchef i Dyrenes Beskyttelse.

Hundene, der er af mops blandinger, havde alle lopper, mider og sår, som de har været i behandling for de sidste 14 dage. Udover fysiske skavanker, har dyreinternatet brugt en del tid på at arbejde med nogle af hundenes mentale tilstand. Særligt to af de voksne hunde har været meget skræmte over situationen.

- Hanhunden og den ene af tæverne har været meget nervøse, men hundeteamet arbejder på højtryk for at hjælpe dem og gøre dem trygge. Hvalpene og de to andre voksne hunde er heldigvis meget kontaktsøgende, siger Rolf Nordentoft, internatleder i Århus.

Anmeldt gentagne gange

Tidligere ejer blev den 8. april 2024 frakendt retten til at eje, passe og i det hele beskæftige sig personligt med dyr i fem år. Det er ikke første gang, at tidligere ejer har været rettighedsfrakendt, og alligevel har hun anskaffet sig nye hunde. Dyrenes Beskyttelse har derfor løbende politianmeldt ejer ved lovovertrædelser for at sikre, at hun ikke anskaffer sig hunde igen.

- Vi er glade for, at rettighedsfrakendelse er taget i brug i denne sag, da vi ved, at det ikke er forsvarligt for ejer at have dyr. Alligevel kommer Dyrenes Beskyttelse til at politianmelde ejer hver gang vi ser en lovovertrædelse, så dyrene kan få den hjælp, de behøver, siger Inger Lund Overgaard, dyrlæge i Dyrenes Beskyttelse og fortsætter:

- Hvis man som borger oplever dyr, som ikke har det godt, så skal man kontakte Vagtcentralen 1812. Det er kun ved at være vedholdende og blive ved med at politianmelde, at vi kan stoppe folk, der ikke behandler deres dyr godt.

Dyrenes Beskyttelse opfordrer nu interesserede adoptanter til at kontakte Dyrenes Beskyttelse i Århus for at høre mere om hundene og processen for adoption. Alt henvendelse skal ske via mail på Aarhus@dyrenesbeskyttelse.dk