Artikel, 28. november 2022

5 hvalpe i intensivpleje på Nordjyllands Internat

5 hvalpe på kun 5 uger flyttede i slutningen af september ind på Nordjyllands Internat. Hvalpenes mor var desværre blevet aflivet, og ejer kunne ikke længere have hvalpene, og derfor blev de overdraget til Nordjyllands Internat, hvor det stærke hundeteam stod klar til at tage sig af de moderløse hvalpe.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
rotteunge

Hundehvalpe skal være ved deres mor, indtil de er 8 uger gamle. Desværre sker det ind i mellem, at, hundemor ikke kan passe sine hvalpe, og så må der gode kræfter til. I slut september flyttede 5 rottweiler hvalpe ind på Nordjyllands Internat, da deres mor desværre var blevet aflivet.

Hvalpenes ejer havde brug for hjælp, da hun pludselig stod uden mor til hvalpene, og ikke selv havde mulighed for at passe dem. Med hjælp fra sin veninde, fik hvalpenes ejer heldigvis kontaktet Dyrenes Beskyttelse, og hvalpene flyttede derfor ind på Nordjyllands Internat, hvor personalet stod klar til at tage sig af de 5 moderløse rottweilere.

Hvalpene blev døbt Bo, Bastian, Bertil, Birthe og Bodil.

Stort socialiseringsarbejde

Fra hvalpe bliver født, til de er 8 uger og klar til at flytte fra deres mor, skal de gennemgå en omfattende socialisering, så de bliver bedst muligt rustet til at møde verden. Det betyder at de skal opleve alle de ting, som der normalt foregår i et hjem.

- Vi havde oprettet et hvalpeteam i samarbejde med 5 frivillige, som skulle sørge for hvalpenes socialisering og håndtering. I og med hvalpene skulle tilbringe halvdelen af deres hvalpe-periode på internat, var det vigtigt der blev lagt en strategiplan for deres ophold, så det føltes så hjemligt som muligt, forklare Karina Fisker, leder på Nordjyllands Internat.

Hvalpene skulle både møde støvsugeren, de skulle høre fyrværkeri og whitenoise på CD-afspilleren, de skulle på skov – og strandtur, de skulle med ud at køre bil.

De skulle til dyrlægen, de skulle lære at have seler på, de skulle have klippet negle, tjekket øjne, øre og mund dagligt, de skulle møde store og små hunde samt katte og kaniner.

De skulle også møde børn, de skulle i bad, de skulle gå på forskellige underlag, såsom grus, græs, asfalt osv.

- Derudover lavede vi et legerum til dem, med flere forskellige aktivitetsmuligheder, såsom et boldbassin, søgeredskaber, slikkemåtter, legetøj der hang i snore fra loftet som kunne bevæge sig og meget mere. Det var en kæmpe succes, og her brugte hvalpene mange timer, fortæller Karina Fisker.

Foderskema og 200 ansøgere  

Da hvalpene ankom, var de anelse undervægtige. De havde været uden mor et par dage, og de havde derfor brug for at blive fulgt nøje, så internatet var sikre på, at de tog det på i vægt, som de skulle.

- Hvalpene blev sat på foderskema, for at kunne sikre os de fulgte den rigtige kurve og de blev vejet hver dag. På den måde kunne vi holde øje med, at alt forløb som det skulle, fortæller Karina Fisker.

Hvalpene boede på internatet i omkring 3 uger. Her spiste de alle måltider sammen med personalet og fik masser af kys og kram hver eneste dag. Da det var tid til at hvalpene skulle finde deres nye familier, modtog Nordjyllands Internat intet mindre end 200 ansøgere, som ville tilbyde hvalpene et godt hjem. Blandt alle disse familier, valgte personalet de 5 bedste og hvalpene er nu flyttet ud i deres nye hjem.

- Vi er virkelig glade for, at tidligere ejer fik bedt om hjælp, så vi kunne give hvalpene den bedste start på livet og hjælpe dem ud i nye kærlige hjem. Nu glæder vi os bare til at følge deres videre færd, afslutter Karina Fisker.