Anette er frivillig i Dyrenes Beskyttelse

Anette Kjeldsen: Derfor er jeg frivillig

Anette Kjeldsens hjerte banker for dyrene. Som kredsformand og Facebook-ansvarlig for Område Århus håndterer Anette mange sager hver eneste uge, der er med til at gøre en forskel for rigtig mange dyr.

Skrevet af:
Marie Hougaard

Hvad går dit frivillige arbejde ud på?

Jeg er kredsformand og ansvarlig for Område Århus’ Facebook-side. Derudover tager jeg ud på skoler og holder foredrag om Dyrenes Beskyttelse. Børnene er altid meget interesserede og spørgelystne, og jeg fortæller dem om både Dyrenes Beskyttelses arbejde og nogle af de sager, vi kommer ud på som frivillige.

Hvorfor blev du frivillig i Dyrenes Beskyttelse?

Dyr betyder rigtig meget for mig, og jeg har altid syntes, at hver eneste art er fascinerende. Jeg ville gerne have mere med dyr at gøre, men jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle komme til det. Jeg fik kontakt til Dyrenes Beskyttelse, da jeg adopterede en hund fra Randers-sagen, og efterfølgende blev jeg frivillig.

Jeg bliver hele tiden klogere på de dyr, jeg har med at gøre, for jeg går ind og læser op på dem efterfølgende. Hvis der er tid til det, og det ikke skader dyret, læser jeg også op på det, inden jeg tager ud. Jeg er fascineret af ikke blot vilde dyr, men også af vores kæledyr. Jeg har været frivillig i godt to år, og når jeg bliver pensionist og ikke har et fuldtidsjob som nu, har jeg tænkt mig at bruge endnu mere tid på at være frivillig i Dyrenes Beskyttelse.

Hvad kan du bedst lide ved dit arbejde i Dyrenes Beskyttelse?

Det betyder meget, at jeg kan gøre en forskel for dyrene. Den lykkefølelse, det giver, når man har givet et dyr en mulighed for et godt liv, er rigtig dejlig. Jeg kan godt lide at være der for dyrene, og det er en fantastisk fed følelse, når man for eksempel har fundet en dumpet killing som man kan sende videre til en ansvarsfuld ny familie.

Derudover er sammenholdet i vores gruppe fantastisk, og man kan altid få hjælp. Det er altid en fornøjelse at være sammen med de andre, og vi er blevet en sammentømret gruppe.

 

Kunne du også tænke dig at være frivillig kredsformand og hjælpe til med dyreværnsarbejdet i Danmark? Så kan du læse mere og ansøge her.