Artikel, 14. juli 2020

Antallet af beslaglæggelser af ulovligt handlede arter stærkt stigende

Ny rapport slår fast, at antallet af beslaglæggelser af ulovligt handlede arter er stærkt stigende. Næstefter handel med våben, narko og mennesker er handel med vilde dyr den fjerdestørste kriminelle aktivitet.

Image of Marie  Hougaard
Marie Hougaard,
Medieredaktør
Del artiklen på:
Elefanter er stadig en af de store tabere, når det kommer til handel med vilde dyr

Skriv under i kampen mod handel med vilde dyr

Handlen med vilde dyr er ekstremt omfattende og næstefter handel med våben, narkotika og mennesker den fjerdestørste kriminelle aktivitet.

Skriv under her og hjælp os i kampen mod handel med vilde dyr

Antallet af beslaglæggelser af ulovligt handlede arter som fx skældyr og elefanter er stærkt stigende. Det viser en ny rapport fra FNs Agentur for Narkotika og Kriminalitet, UNODC. Rapporten ”World Wildlife Crime Report” konkluderer, hvordan den illegale handel med vilde dyr har udviklet sig siden den seneste rapport fra 2016, og undersøger blandt andet udviklingen i handel med elfenben, skældyr og antallet af tigre.  

I rapporten fremlægger agenturet, at hvor der i 1999 blev foretaget 3317 beslaglæggelser var det i 2017 steget til 20762 beslaglæggelser af ulovligt handlede dyr og planter. Rapporten indeholder udelukkende antallet af de beslaglagte arter og det reelt handlede antal arter på det sorte marked må altså forventes at være langt højere. Agenturet understreger, at antallet af beslaglæggelser ikke alene afspejler den ulovlige handel, men også indsatsen fra de forskellige myndigheders side.

Antal beslaglæggelser

 

I perioden 1999-2018 blev der beslaglagt knapt 6000 forskellige arter og ikke kun pattedyr, men også krybdyr, fisk og koraller. Rapporten slår desuden fast, at pattedyr og krybdyr er de oftest beslaglagte. De oftest beslaglagte dyr fra 2014-2018 er elefanter og skældyr. 

Beslaglagte arter:

 

Foto: Kirsi Kataniemi