Artikel, 4. juni 2021

De svigtede sommerhuskillinger

I et sommerhusområde ved Hemmet blev der i længere tid ved med at komme flere og flere hjemløse katte. Kattene var ikke neutraliseret og der gik derfor ikke lang tid, før der også kom killinger. Da ingen ejere meldte sig og tog ansvaret, var der en mand, som trådte til og hjalp de mange svigtede killinger og katte til Brande Internat.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Louis og bror

24 svigtede missemødre, killinger og hankatte. Så mange har Brande Internat fået indleveret fra det samme sommerhusområde ved Hemmet. En mand havde igennem en periode lagt mærke til, at der kom flere og flere katte i området, men der var ingen af sommerhusejerne der vidste, hvor de kom fra.

Heldigvis ringede manden til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 og bad om hjælp til de mange katte, som ingen ville tage ansvar for. Byens beboere havde løbende stillet lidt mad ud til dem, men ingen af beboerne vidste, hvem der ejede dem. Manden havde set, at der begyndte at komme flere kuld killinger, og han var derfor bekymret for både katte og killinger og for, om de kunne overleve helt alene på egen pote.

BRANDE INTERNAT HJALP TIL

Heldigvis kunne Brande Internat hjælpe. I samarbejde med kredsformand Ebbe Jensen og manden der ringede ind, blev alle 24 katte indfanget og kørt til internatet. Blandt de mange katte var mormis og hendes fire killinger Louis, Walter, James og Jackson.

- Da vi talte med manden, der ringede om katteproblemet, fortalte han, at hver gang der dukkede en ny kat op, så var den sød og tam og det er også det, vi har oplevet, når vi fik dem ind på internatet. De fleste har været søde og kælne og er helt sikkert vant til mennesker, så vi kan kun gætte på, hvorfor de pludselig er i sommerhusområdet. Der var dog også nogle i blandt, som var meget utrygge fortæller Lone Clan, internatmedarbejder på Brande Internat.  

Mormis var en af de katte, som var mere sky og utryg. Hendes fire killinger var også meget usikre på mennesker og det var derfor vigtigt, at de fik en masse omsorg og tryghed med det samme. Killingerne har fået navnene Louis, Walter, James og Jackson. Da den lille kattefamilie kom ind til Brande Internat, blev de dyrlægetjekket og heldigvis var de alle sammen i god stand.

- Vi er så glade for, at killingerne og deres mor er kommet til os på internatet, så kan vi sikre dem et trygt hjem og en god fremtid. Hvis ikke de var blevet opdaget og hvis ikke manden havde ringet til 1812, så er det ikke sikkert, at de havde overlevet, og det havde været forfærdeligt. Katte kan bare ikke klare sig selv, så de her killinger og deres mor var virkelig i nød, fortæller Lone Clan.

HVAD ER EN SOMMERVEN?

Sommeren er højsæson for svigtede og dumpede dyr. Mens Danmark holder ferie, knokler vores internatmedarbejdere for at hjælpe og redde de mange katte, hunde, kaniner og andre dyr, der hver dag kommer ind på internaterne. Som sommerven er du med til at få dyr og internater gennem sommeren ved at støtte med 100 kr. i månederne juli, august, september og oktober. Bliv sommerven i bunden af artiklen.

FÅR TRYGHED VED PLEJEMOR

Louis, hans søskende og mormis har nu været ude i pleje ved plejemor Isabella. I 8 uger fik de en masse omsorg og pleje, så alle killingerne og mormis kunne blive helt trygge ved mennesker.

Plejemor fortalte, at da familien ankom, var de meget stressede og ville helst ikke snakke med hende, men efter bare et par timer tøede mormis så meget op, at hun kom ud af sin hule for at kæle og blive nusset med.