Killingerne Kenni og Kanya

Dumping af killinger: Kenni og Kanya blev fundet i en vasketøjskurv

To små killinger blev fundet i en vasketøjskurv af nogle medarbejdere på en fabrik i Nordjylland. Killingerne var kun to uger gamle og derfor ikke store nok til at klare sig selv. De blev kørt til Nordjyllands Internat.

Skrevet af:
Stine Fredberg

I et skur ved en fabrik fandt nogle af fabrikkens medarbejdere to små killinger. Killingerne lå i en vasketøjskurv, der var så høj, at de ikke kunne kravle ud. 

De to små killinger var kun omkring et par uger gamle, da de blev fundet. De var i fin foderstand, men også meget sultne. 

De opmærksomme medarbejdere ringede 1812 til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral, som vejledte dem. Killingerne var ikke plaget af nogle skader, de var blot sultne og kolde. Det blev derfor aftalt, at den ene af medarbejderne skulle køre killingerne til Nordjyllands Internat, hvor de stod klar til at hjælpe dem. 

- Da de små killinger ankom på internatet, gav vi dem straks mælk at drikke og placerede dem på et varmetæppe for at varme kropstemperaturen på de små killinger op. Det er vigtigt at små killinger er varme og lune, så derfor var det det første vi gjorde for dem, fortæller Nicoline Kolind, souschef på Nordjyllands Internat.

Nye kærlige hjem

Killingerne fik navnene Kenni og Kenya, og blev sendt i kærlig pleje, hvor de skal opholde sig, indtil de er 12 uger gamle. Når de er 14 uger gamle, vender Kenni og Kenya tilbage til Nordjyllands Internat, som vil sørge for at finde dem nogle ansvarsbevidste og kærlige hjem.

- Når helt små killinger bliver efterladt i triste situationer, som det er sket for Kenni og Kanya, så er det meget kritisk. Små killingerne har i høj grad brug for deres mor for at overleve. Der er derfor ingen tvivl om, at Kenni og Kanya er blevet hjulpet i sidste øjeblik, afslutter Nicoline Kolind.

Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er at bede om hjælp, hvis du står en situation med et eller flere dyr, som du ikke kan passe. Dumping er aldrig løsningen, da dyrene ender med at betale en høj pris hvis ikke de bliver fundet i tide.