Elefanternes adfærd i frihed

Elefanternes adfærd i naturen

De afrikanske elefanter bevæger sig typisk 10-20 km per dag, men man har set elefanter vandre mere end 150 km. på en dag.

Skrevet af:
Anne Sofie C. Meilvang

Et elefantliv er et travlt liv. En elefant der lever på den afrikanske savanne, bruger op til 16 timer i døgnet på at søge føde. De afrikanske elefanter bevæger sig typisk 10-20 km per dag, men man har set elefanter vandre mere end 150 km. på en dag. Elefanter spiser mere end 100 kg. foder om dagen. De er meget dårlige til at udnytte den føde de spiser og ca. 50 % går ufordøjet igennem systemet. Derfor skal de æde mange kilo hver eneste dag for at kunne holde deres store krop kørende.

Når elefanterne kommer til deres nye anlæg i Knuthenborg, får de, hvad der svarer til 28 fodboldbaner at bevæge sig rundt på og deres dyrepassere vil sørge for at sprede elefanternes føde over hele anlægget, så de skal bruge tid og kræfter på at finde den. Deres føde vil bl.a. bestå af grene, som de kan afbarke ligesom de ville gøre i naturen.

Elefanter er sociale dyr og i naturen lever hunnerne sammen i flokke bestående af voksne hunner og deres afkom. En elefantflok består altså af tanter, søstre, bedstemødre og kusiner. Hannerne forlader flokken når de bliver kønsmodne og lever alene, men de har relationer til andre hanner. De mødes kun med hunnerne når det er parringstid.

I det nye anlæg i Knuthenborg vil Ramboline fra Cirkus Trapez blive sat sammen med de tre andre elefanter, Lara, Djungla og Jenny fra Cirkus Arena. Ramboline har levet uden selskab af andre elefanter i 10 år, men har siden december boet ved siden af de andre tre i Cirkusland i Slagelse. Der har hun haft mulighed for at se, lugte og røre de andre elefanter og bygge et forhold til dem. Når alle elefanterne kommer til Knuthenborg hvor der er rigtig god plads i både stalden og anlægget, skal Ramboline indføres helt i flokken, så hun kan få et naturligt og socialt elefant-liv.

Læs mere om cirkuselefanterne

Klik her

Har du lyst til at hækle en elefant og samtidigt støtte Dyrenes Beskyttelse, så er der her en mulighed. Download vores PDF med fremgangsmåden her