Flora
Foto: Dyrenes Beskyttelse

Flora blev kasseret til fordel for en ny hund

Da Floras ejer fik en ny hundehvalp, var der ikke længere plads til Flora i familien. En bekendt af familien kunne ikke acceptere at Floras liv skulle ende på den måde og indleverede derfor hunden hos Nordjyllands Internat.

Skrevet af:
Stine Fredberg

Hunden Flora skulle have endt sit kun treårige liv hos dyrlægen, hvis det havde stået til den tidligere ejer. Floras ejer havde nemlig fået en ny hundehvalp, og der var ikke længere plads til Flora i familien, da Flora og den nye hundehvalp ikke kunne enes. 

En bekendt af familien kunne ikke acceptere Floras skæbne og tog derfor hunden til sig. Men på grund af en presset økonomi, kunne vedkommende ikke selv beholde Flora og hun blev derfor indleveret hos Nordjyllands Internat. 

Floras historie er ikke enestående

På dyreinternatet stod de uforstående tilbage. Floras viste jeg nemlig at være en helt almindelig og velfungerende hund, som ikke fejlede noget og som var både venlig og kærlig.  

- Hvis nu bare Floras historie var den eneste af slagsen, var det nemmere at acceptere. Men det er den ikke. Flora er langt fra den første hund, som bliver kasseret, fordi ejer anskaffer sig en ny hund og i den forbindelse glemmer den hund, som de har i forvejen, fortæller Nicoline Kolind, souschef på Nordjyllands Internat. 

Heldigvis gik der ikke længe, før Floras søgen efter et nyt endeligt hjem gav pote. Hun flyttede hjem til en ansvarsbevidst familie i Sæby, hvor hun kunne få lov til at være midtpunkt. 

Vær en ansvarlig ejer

En hund er et stort ansvar, og det er derfor vigtigt at tage stilling til det, inden der anskaffes ikke bare en, men flere hunde. 

- Som hundeejer skal man tage ansvar for sit kæledyr. Hunden vælger ikke selv sin familie, men det er familien, som vælger hunden til. Og det valg kommer med et ansvar, fortæller Nicoline Kolind og fortsætter.

- Vi har fuld forståelse for, at der kan være mange grunde til, hvorfor man ikke længere kan have en hund, og når situationer som disse opstår, så hjælper vi glædeligt med at finde hunden en nyt kærligt hjem. Når det så er sagt, så er det ikke okay at kassere en hund, som intet fejler, til fordel for en ny.