Hund Roskilde Internat

Hundeluftning, missemødre og godnat snacks: En travl dag på Roskilde Internat

Når resten af Danmark holder fri, løber Dyrenes Beskyttelses internater ekstra stærkt. Det er højsæson for svigtede kæledyr og på Roskilde Internat knokler de igennem. Der er dog stadig tid til leg, nus og godnat snacks. Kom med en dag på Roskilde Internat i højsæsonen.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Solen står allerede skarp på morgenhimlen, men det er alligevel de færreste der har startet deres dag endnu. På Roskilde Internat er der dog allerede liv, og personalet er begyndt at møde ind, så de kan være klar til at begynde deres dag klokken 7.

- Vi begynder altid dagen med at samles, så vi kan snakke dagen igennem. Hvad skal der ske, kommer dyrlægen? Har vi mange pensionsgæster der ankommer osv. Efter dette korte møde går vi i gang og der skal blandt andet luftes hunde som noget af det første og så skal der fodres og gøres rent, hvilket tager meget af formiddagen, fortæller Rikke Just, souschef på Roskilde Internat.

Ud over det faste personale, er schæferhvalpen Chuck også med på arbejde i dag. Han er 17 uger gammel og søger nyt hjem. Han har allerede boet 4 forskellige steder og han er derfor nu i pleje ved dyrepasser Nickie, indtil det helt rette hjem dukker op.

Dyrlægebesøg, en syg kat og missemødre

Der er altid travlt, når dyrlægen kommer. I dag er ingen undtagelse. Der er killinger der skal tjekkes, marsvin der skal neutraliseres og missemødre der skal tjekkes for katteaids og katteleukæmi. Derudover er der kommet en kat ind, som er meget syg og øremærket.

- Det er virkelig svært når vi får en kat som er tydeligt mærket, men hvor vi ikke kan læse nummeret eller scanne chippen. En kat som den her har jo en ejer, så derfor har jeg været i gang med at ringe til dyrlæger i det område den er fundet, for at se om nogen kender den. Den er også barberet på benet, hvilket tyder på at den har været ved dyrlægen for nyligt og fået taget en blodprøve. Nu må vi se om det lykkes, men jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at finde ejeren, fortæller Rikke Just.

I dyrlægeklinikken sidder også en lille enlig killing ved navn Palle. Han er fundet alene, alt for lille til at klare sig selv. Han har haft lidt dårlig mave, men er heldigvis frisk igen og vil vældig gerne snakke med alle der kommer forbi. Nu venter han bare på, at han kan komme ud til en kærlig plejefamilie.

Godnat snacks og besøg af TV2 Lorry

Ved middagstid kommer TV2 Lorry på besøg for at filme lidt dyr på internatet. Dyrenes Beskyttelses 10 internaterne er helt overfyldt og det laver TV2 Lorry en historie om. Rikke Just viser dem rundt så de kan filme.

Dagen igennem er der en konstant summen er en telefon der ringer. Det er alt fra kredsformænd, til private der gerne vil indlevere dyr. En mand ringer og vil gerne af med sin hund, men stalden er fyldt og han bliver derfor skrevet op i kø. Internatet ringer ham op, så snart de har plads til en ny hund.

- Det er ikke sjovt at måtte afvise folk, men vi opfordrer altid folk til at kontakte et af vores andre internater, og høre om de måske har plads, det er jo et forsøg værd! Det administrative og telefonen er også noget af det der giver os travlhed hen over sommeren. Vi skal både passe et fyldt internat og svare folk på mail og telefonen, men vi løber så hurtigt vi kan, forklarer Rikke Just.

Midt på eftermiddagen ankommer en glad feriegæst. Det er labradoren Asbjørn, som skal i pension på Roskilde Internat mens familien er på weekendtur. Med sig har Asbjørn både legetøj og en godnat snack til hver aften, som dyrepasser Nickie sirligt tager imod. Asbjørn er en glad dreng og han følger i højt humør med ud til sin boks, hvor han skal bo de næste tre dage.

Første del af dagen på internatet går på hæld, og eftermiddagsholdet begynder at møde ind. trods travlheden er humøret højt og snakken går ivrigt kollegaerne i mellem. Det er snart tid til at eftermiddagsture med hundene og så kommer der folk som både vil se på katte og kaniner til mulig adoption.