Pressemeddelelse, 26. oktober 2022

Husk reflekser og lys på gåturen

Når urene sættes en time tilbage, bliver det allerede mørkt ved 17-tiden og der går ikke lang tid, før det også er mørkt om morgenen. Det betyder, at mange hundeejere må lufte deres hund i mørke. Rådet lyder derfor: Husk reflekser eller lys på din hund!

Image of Jens Jokumsen
Jens Jokumsen,
Familiedyrschef
Del artiklen på:
Hund i mørket

Reflekstips til hundeejere

  • Kombiner gerne både reflekser og en lygte på din hund, så hunden både kan ses, når det er helt mørkt og når en billygte rammer refleksen
  • Hav aldrig hunden løs, når det er mørkt
  • Husk, at en reflekssnor nemmere kan ses fra biler og derfor er særligt god til små hunde

Når kalenderen siger november og der er skiftet vintertid, vil mange hundeejere kunne se frem til, at eftermiddagens gåtur foregår i mørke og inden for kort tid vil dette også gælde morgenturen. Når dagene bliver mørkere, bliver det sværere at se hinanden på gaden, men ud over at du selvfølgelig selv skal være synlig, så er det også vigtigt, at din hund er synlig.

- Det er vigtigt at sørge for at have reflekser eller lys på sin hund, når man går tur med den i skumring og efter mørkets frembrud. Det kan være reflekshalsbånd, reflekssnor eller en lygte. Hunden er fysisk meget tættere på jorden, end mennesker er, og de er derfor svære at se for en bilist, siger Jens Jokumsen, Familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.

Dyrenes Beskyttelse opfordrer til at sørge for både at have refleks på snoren, men også på hunden selv, og så er det selvfølgelig også vigtigt, at hundens ejer kan ses i mørket.

Flere hunde påkøres om vinteren

Tallene fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 viser, at der er behov for ekstra synbarhed om vinteren. I 2021 fik vagtcentralen 153 opkald om påkørte hunde og omkring 35 % af dem lå fra oktober til december. Disse påkørsler er kun dem, som Dyrenes Beskyttelse fik opkald om. Tallet er formodentligt højere.

- En god refleks kan være afgørende for vores hundes liv. Der ses en tydelig stigning i sager med påkørte hunde, når der skiftes til vintertid og dette kan skyldes, at hundene nu luftes i mørke. For hunde er det vigtigt med reflekser på halsbåndet, men selve selen er mindst lige så vigtig. Hvis hunden er meget lille eller har en meget stor pels, kan det være svært at se et halsbånd. Her kan en lygte også gøre en stor forskel, afslutter Jens Jokumsen.