Hvalpen Freja
En hvalp på kun 16 uger fik en hård start på livet, da hendes ejer ikke var i stand til at passe hende. Heldigvis tog naboen affære og hjalp hvalpen med en ny, god start på livet. Foto: Cathrine Cocks

Hvalpen Freja var overladt til sig selv

En hvalp på kun 16 uger fik en hård start på livet, da hendes ejer ikke var i stand til at passe hende. Heldigvis tog naboen affære og hjalp hvalpen med en ny, god start på livet.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Hvalpen Freja havde ikke oplevet meget i sit korte liv. Frejas tidligere ejer havde mentale udfordringer og var derfor i perioder ikke i stand til at passe hende, som hun havde brug for. Selvom hans intentioner var gode, forstod han ikke de behov og signaler, som en lille hvalp sender.

- Vi har fået at vide, at tidligere ejer har knurret af Freja, når hun hvalpebed, og også kunne finde på at ”gø” ad hende, når hun blev overgearet. Selvom intentionen ikke har været dårlig, så forstår en hvalp ikke, hvad det betyder, og hun var selvfølgelig virkelig forvirret, da hun kom til os, siger Nicoline Kolind, souschef på Nordjyllands Internat.

I de perioder, hvor Frejas tidligere ejer ikke kunne tage sig af hende, blev hun passet af naboen, som bor i lejlighed. Denne løsning var dog ikke optimal, og naboen kontaktede derfor Dyrenes Beskyttelses dyreinternat i Nordjylland for at få hjælp.

- Selvom tidligere ejer ikke kunne passe Freja, så ønskede han det bedste for sin hund, og derfor gik han med til at overdrage hende til os, så vi kunne finde et nyt hjem til hende. Det er vi selvfølgelig rigtig glade for, siger Nicoline Kolind.

Freja er en blanding af en engelsk bulldog og en schæfer og er født i januar 2024. Hun var derfor kun 16 uger, da hun flyttede ind på Nordjyllands Internat.

Masser af hvalpefrækhed

Selvom Freja i perioder ikke har fået den opmærksomhed, hun havde brug for, er hun alligevel fuld af spilopper. Det betyder, at hun har lært sig selv at åbne døre og kan finde ud af at ødelægge ting, når hun er alene. Det er dog helt normalt, lyder det fra Nordjyllands Internat.

- Selvom hun er en lille bølle, så er jeg ikke bekymret for, at hun nok skal blive en fantastisk hund. Det er klart, at man udvikler unoder, når man ikke har oplevet noget og er fuld af hvalpeenergi, siger Nicoline Kolind.

Heldigvis er Freja i fin stand, og hun skal nu finde et hjem med masser af overskud og lyst til en fræk og glad hvalp. Freja skal lære alt forfra, men hun viser allerede gode evner og vil gerne samarbejde med sin ejer.

- Hun er virkelig en kærlig og venlig hund, og hun bliver uden tvivl en fantastisk familiehund, hvis man lægger tid og kærlighed i hende. Hun er sundhedstjekket og er klar til sit nye liv - en skøn pige i topform, siger Nicoline Kolind.