So ligger fastklemt i farebøjler på tremmegulv, adskilt fra sine pattegrise som står ved siden af
Foto: Dyrenes Beskyttelse

Hvornår er EU i mål med dyrevelfærden?

Vi har spurgt de danske medlemmer af EU-Parlamentet, én fra hvert parti, hvornår og hvordan EU kan komme i mål med velfærden for dyrene i produktionen.

Skrevet af:
Johanne Gabel

Spørgsmålet:

EU-Kommissionen forventes inden længe at komme med et udkast til forslag om revision af EU’s dyrevelfærdslovgivning. Forslaget skal dels opdatere reguleringen, dels indføre lovgivning, så alle de dyr, der holdes i produktionen i EU, er omfattet af artsspecifik lovgivning. Desuden vil EU-Kommissionen komme med bud på en udmøntning af borgerforslaget End the Cage Age, altså en udfasning af bure til dyr i produktionen af fødevarer. Vi har spurgt de danske medlemmer af EU-Parlamentet, én fra hvert parti, hvornår og hvordan EU kan komme i mål med velfærden for dyrene i produktionen.

1. Set med dine øjne: Hvad skal der til, for at revisionen af EU’s dyrevelfærdslovgivning er kommet i mål? Forstået sådan, at du mener, at dyrene i produktionen i EU er sikret leveværdige liv, som vi kan være bekendt? Nævn op til tre konkrete forhold, som skal være forbedret for dyrene – hvornår og hvordan.

2. Hvor lang en overgangsperiode for udfasning af bure er du klar til at acceptere på dyrenes vegne?

Svar fra Niels Fuglsang, Socialdemokratiet, finder du i portrættet 'Nu eller aldrig for dyrene i EU'.