Hund i sneen i Nordjylland

Juleaften på dyreinternatet

På Dyrenes Beskyttelses internater holder personalet aldrig fri. Der er altid nogen til at passe dyrene alle 365 dage om året. Også juleaften møder personalet ind, og netop denne aften er der en helt særlig stemning.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

På Nordjyllands Internat gør personalet altid en ekstra indsats, når kalenderen siger den 24. december. Dyrene skal passes, ligegyldig hvilken dag på året det er, og derfor er det vigtigt at sikre masser af hygge og godt humør, når julen skal fejres med dyrene. 

- Det er altid op til de enkelte kollegaer, hvordan de vil fejre juleaften. Der er en helt almindelig vagt om formiddagen, hvor alle dyr skal fodres, luftes og der skal gøres rent, men om eftermiddagen møder juleholdet ind, og deres vigtigste opgave er at have en dejlig eftermiddag og aften, siger Cathrine Cocks, internatmedarbejder på Nordjyllands Internat. 

En fast del af eftermiddagen er, at der kører julemusik alle steder, og så er der er altid nogle frivillige, som holder jul på internaterne. Det giver en rigtig god stemning, hvor der er tid til at hygge med dyrene, spise julegodter og have en dejlig aften. Tidligere har nogle af de frivillige holdt juleaften med fuld julemenu, og de fleste sørger for julemad. 

- De frivillige kommer og donerer chokolade og snacks, så alle har noget at hygge sig med. De frivillige er virkelig søde til at hjælpe mellem jul og nytår, og de vil gerne bruge deres tid på dyrene. Mange af dem får rigtig meget socialt ud af at være sammen med dyrene og hjælpe til, så det er en win-win, siger Cathrine Cocks.  

Dyrene får gaver hele december

I starten af december hænger internatet en julesok op til alle dyrene, og december igennem kommer folk med gaver og lægger i sokken. Nogle af gaverne er til specifikke dyr, mens andre er til deling. 

- Juleaften pakker vi alle dyrenes gaver op og deler ud af legetøj, snacks og tæpper. Det er altid en virkelig dejlig måde at fejre jul på, både med dyrene og de frivillige, så vi er meget taknemmelige for det, folk kommer og giver os i løbet af december, siger Cathrine Cocks. 

Der er også altid et par af hundene med nede og spise aftensmad sammen med personalet og de frivillige. Ud over internatdyrene er pensionen ofte fyldt, så der går også en masse tid med at give snacks og sikre, at alle har en dejlig aften. 

- Der er en helt anden stemning, når man er på arbejde d. 24. december. Vi har alle sammen godbidder i lommen, som vi giver dyrene, når vi lufter dem og hygger lidt ekstra om dem. Selv om personalet gerne vil holde jul med familierne derhjemme, så er det ikke en træls aften at arbejde på. Vi ved alle sammen, at dyrene har brug for os, og det er super dejligt at vide, siger Cathrine Cocks.