Kanin Legolas
Busser bruges ofte af mennesker, så da en mand opdagede et kaninbur stå uden ejer i et busskur en sen nat, blev han meget overrasket. Foto: Stine Skov-Jensen

Kanin forladt i busskur

En lille kanin er blevet fundet efterladt i et busskur i Københavns Nordvestkvarter. Kaninen var overladt til sig selv, og efterladt i en transportkasse midt om natten.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Busser bruges ofte af mennesker, så da en mand opdagede et kaninbur stå uden ejer i et busskur en sen nat, blev han meget overrasket. Inde i buret sad en lille kanin, og ovenpå buret lå en pose foder. 

Der var ingen mennesker i nærheden, så manden besluttede sig for at tage kaninen med hjem, så den ikke frøs ihjel i den kølige aprilnat.

Dagen efter ringede manden til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, som sendte en dyreredder ud for at hente kaninen, så den kunne blive kørt på dyreinternat. På grund af fyldte kaninafdelinger måtte den lille kanin ud på en mindre rejse, da den skulle flytte ind hos Dyrenes Beskyttelse Århus.

- Det er simpelthen ubegribeligt, at nogen kan finde på at efterlade en kanin på den måde. Heldigvis blev den fundet af en ansvarlig person, men det kunne være gået rigtig galt. Kaninen var efterladt et meget trafikeret sted, så hvis den var sluppet ud af kassen, var den højst sandsynligt blevet påkørt. Og så var det bare koldt, så i værste tilfælde kunne den være død af kulde, siger Karina Fisker, internatchef i Dyrenes Beskyttelse.

Sød og tam

Fremme i Århus blev kaninen døbt Legolas. I første omgang skulle han tjekkes af dyrlægen for at sikre, at alt var, som det skulle være. Heldigvis var Legolas ved godt helbred, men han trængte til at få ordnet tænder, og så skulle han kastreres, inden han kunne blive klar til adoption.

- Legolas er virkelig en sød og tillidsfuld kanin, som vi slet ikke er i tvivl om har haft et hjem, hvor han har været vant til at være i hænder. Han er tam og kontaktsøgende, så han skal nok finde et godt hjem, så snart han har fået ordnet tænder og er klar til adoption, siger Maria Eversen, dyrepasser i Århus.

Personalet i Århus fortæller, at Legolas altid kommer hen til lågen i sin løbegård, når de går forbi hans bur. Han er derfor allerede blevet populær på dyreinternatet.

- Når vi nusser ham på hovedet, falder han nærmest i søvn, fordi han nyder det så meget. Det er utroligt, at nogen har kunnet nænne at skille sig af med så sød en lille fyr, siger Maria Iversen.

Heldigvis var der mange, som gerne ville give Legolas et godt hjem, og han er derfor allerede blevet adopteret ud i et nyt og dejligt hjem.