Killingen Hans
En kattemor og hendes to killinger blev i foråret fundet i et anneks alene. Ingen vidste, hvor kattefamilien hørte til, men de var tydeligt tamme og vant til mennesker. Foto: Cathrine Cocks

Kattefamilie fundet helt alene

En kattemor og hendes to killinger blev i foråret fundet i et anneks alene. Ingen vidste, hvor kattefamilien hørte til, men de var tydeligt tamme og vant til mennesker.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Normalt boede der ikke nogen i det anneks, hvor en mand for nylig opdagede en lille kattefamilie. Men pludselig opdagede anneksets ejer, at det nu husede tre små beboere, som tydeligvis ikke havde noget sted at være.

Manden forhørte sig ved naboerne, men ingen kendte kattemoren og de to killinger. Han ringede derfor til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, som hentede familien og kørte dem til Nordjyllands Internat, hvor personalet stod klar til at tage imod dem.

- Vi ved ikke, hvordan kattene er endt i annekset, men vi kunne tydeligt se, at de var tamme og vant til at være i hænder. Det er derfor også virkelig synd, at de er endt alene på den måde, men vi er glade for, at de blev fundet, inden der skete noget med dem, siger Cathrine Cocks, internatmedarbejder i Nordjylland.

Morkatten blev døbt Laila, og hendes to killinger blev døbt Hans og Grete.

I god stand

Den lille familie blev som det første indlogeret, og morkatten fik både mad og vand og ro til at komme sig. Derefter skulle kattene dyrlægetjekkes for at sikre, at de alle var i god stand og ikke havde nogen skader.

- Heldigvis var alle sunde og raske, og dyrlægen vurderede killingerne til at være omkring seks uger gamle. De blev derfor sendt i pleje, hvor de får masser af omsorg og kærlighed, indtil de er gamle nok til at finde nye gode hjem, siger Cathrine Cocks og fortsætter:

- Det er tydeligt, at en kattefamilie som denne har haft en menneskefamilie, og vi kan ikke vide, om de er dumpet, eller hvordan de er endt alene. Hvis Laila og killingerne er blevet dumpet på et tidspunkt, kan hun sagtens have flyttet killingerne ind i annekset for at passe på dem, og det viste sig jo at være et godt valg, siger Cathrine Cocks.

Når killingerne bliver 12 uger, kommer de tilbage til Nordjyllands Internat, hvor de vil blive neutraliseret, inden de er klar til et nyt hjem.