Vivi og hendes killinger

Kattefamilie indleveret i varm og lukket kasse

En kattemor og hendes fire killinger blev for nylig indleveret i en lukket kasse til Nordjyllands Internat. Da personalet skulle registrere kattene i systemet, viste det sig, at personen, der indleverede dem, havde givet falske oplysninger. Den mystiske indlevering understreger behovet for, at kæledyrsejere tager større ansvar for dyrs velfærd.

Skrevet af:
Stine Fredberg Pedersen

En dag i september stod der pludselig en person i døren på Nordjyllands Internat med en papkasse i hænderne. Papkassen var lukket helt til uden nogen form for luftgennemstrømning. Da den blev åbnet op, var den fyldt med fugt og dug på indersiden.

- Kassen var meget varm indvendig, og så snart vi fik lukket den op, kunne vi se kattemor og fire små killinger indeni, der alle gispede efter vejret. Vi ved ikke, hvor længe kassen havde været lukket, men det kunne have resulterer i iltmangel, som i værste fald kunne have haft døden til følge for kattene. Deres poter var gennemblødte, så da de kom ud at gå på klinikbordet, lavede de små våde spor på bordet, fortæller Nicoline Kolind, souschef på Nordjyllands Internat.

Det dygtige personale på Nordjyllands Internat fik straks kattene i behandling, og deres tilstand blev stabiliseret. Men det, der fulgte, forvirrede og bekymrede dem endnu mere.

Falske oplysninger

Når man indleverer dyr hos et af Dyrenes Beskyttelses internater, skal man underskrive en tro- og-love-erklæring om, at dyrene ikke tilhører en selv. Men da personalet i Nordjylland skulle registrere kattene i deres system, blev det tydeligt, at personen havde angivet en ikkeeksisterende adresse og et telefonnummer, der ingen svar gav.

- Det gav os straks en dårlig mavefornemmelse. Det er jo et alarmerende tegn på, at der ligger desperation og en uansvarlig handling bag indleveringen. Vi forsøgte at kontakte personen, men uden held, og vi stod tilbage med uopklarede spørgsmål om, hvad der egentligt var sket med disse uskyldige katte, fortæller Nicoline Kolind.

Kattemor og de fire killinger var under observation de første dage, og de fik al den pleje og kærlighed, som de fortjente. De var var ekstremt tørstige, men de kæmpede for at komme sig.

- Vi ved ikke, hvorfor personen har valgt at give os falske oplysninger, men ligegyldig hvad, så skal man tage ansvar for sine kæledyr og værne om deres velfærd. Kan man ikke længere tage sig af sit kæledyr, så vil vi hellere have, at man er ærlig og kommer til os for at få hjælp, afslutter Nicoline Kolind.

Kattemor blev døbt Vivi, og familien blev heldigvis frisk nok til at komme ud til en plejefamilie. Her nyder de livet, og killingerne vokser sig store, indtil de er 12 uger gamle og klar til en ny familie.