Katten Fiona
Da Fedte var blevet ordnet, kunne personalet godt se, at navnet var lidt forkert til den meget smukke kat. Hun blev derfor omdøbt, og fik i stedet navnet Fiona. Foto: Cathrine Cocks

Katten Fiona var våd, kold og alene

Katten Fiona blev fundet våd og kold i en lade. Hendes pels var helt fedtet og knudret, og hun blev derfor i første omgang døbt Fedte, men det viste sig, at der gemte sig en sød og fin kat under den fedtede pels.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

En kvinde fik sig en overraskelse, da hun en dag fandt en kat i sin lade. Katten var helt fedtet, og pelsen var fyldt med knuder, men den var meget opsøgende og kælen. Kvinden gav katten lidt mad og forsøgte derefter at spørge, om nogen af naboerne kendte den forhutlede kat.

Desværre savnede ingen den ellers søde kat, og kvinden ringede derfor til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 for at få hjælp til katten. Den blev derfor hentet og bragt til Nordjyllands Internat.

- Vi tror, at hun har søgt ly i laden, da vejret var ret dårligt den dag, hun blev fundet. Vi er ikke i tvivl om, at hun har haft et hjem, da hun var både kælen og social, så der er nok nogen, som savner hende, siger Cathrine Cocks, internatmedarbejder i Nordjylland.

Desværre var katten ikke mærket, så det har ikke været muligt at genforene hende med sit tidligere hjem. Hun er blevet fremlyst i tre dage uden resultat.

Fra Fedte til Fiona

I første omgang døbte personalet på Nordjyllands Internat den lille hunkat Fedte. Kattens pels var fedtet og knudret, og det krævede, at hun blev vasket og klippet der, hvor de værste knuder havde sat sig godt fast.

- Hun var virkelig beskidt, da vi tog imod hende. Normalt er katte gode til at vaske sig selv, men fordi hendes pels er lang, var det nødvendigt med lidt hjælp til de værste knuder, siger Cathrine Cocks.

Da Fedte var blevet ordnet, kunne personalet godt se, at navnet var lidt forkert til den meget smukke kat. Hun blev derfor omdøbt, og fik i stedet navnet Fiona.

Behandlet for orm

Fiona blev også tjekket ved dyrlægen, der kunne konstatere, at hun havde orm. Hun fik derfor en ormekur sammen med et generelt dyrlægetjek. Heldigvis var hun i fin stand, men dog til den lidt tynde side.

Selvom voksne katte tit sidder lidt længere tid og venter på et nyt hjem, så får en kat som Fiona ofte et nyt hjem hurtigt, da langhårede katte er populære. Hun nåede derfor kun at sidde ved os i 9 dage, før hun flyttede ud i et nyt og kærligt hjem, hvor hun får al den omsorg, hun fortjener, fortæller Cathrine Cocks.