Killingerne Herman og Henrik skal have nyt hjem sammen
Foto: Cathrine Cocks

Killinger boede i minkbure

Fire killinger blev for nyligt indleveret til Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland. Killingerne kom fra et hjem, hvor ejeren holdt dem inde i minkbure for at beskytte dem. Heldigvis ville han gerne have hjælp, da Dyrenes Beskyttelses frivillige kredsformand kom på besøg.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

En bekymret borger ringede for nyligt til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812. Personen havde set en række minkbure ved et hus, og inden i burene sad fire killinger. Umiddelbart virkede det underligt at holde killinger i bure, og derfor kontaktede vedkommende vagtcentralen for at sikre, at alt var i orden. 

I samarbejde med vagtcentralen blev det besluttet at sende en frivillig kredsformand ud for at kigge til killingerne. Pia og Kenneth kørte ud til huset for at finde ud af, hvordan kattene havde det. Det viste sig, at der var en forklaring på, hvorfor killingerne sad i burene. 

Manden, som ejede huset, havde taget sig af et par tilløberkatte. For at sikre sig, at der ikke skete noget med killingerne og sørge for, at de ikke blev kørt ned, havde han sat dem ind i minkburene. Samtidig havde han skærmet burene, så kattene sad i ly og læ. Manden havde derfor de bedste intentioner om at passe på killingerne og gjorde sit bedste med de muligheder, han havde. 

Det blev derfor aftalt, at de fire killinger flyttede ind på Nordjyllands Internat. Manden var heldigvis glad for at få hjælp, så han var sikker på, at killingerne fik det godt. Killingerne havde forskellige aldre og kom ikke fra samme kuld. Der var derfor ingen tvivl om, at manden havde gjort sit bedste for at hjælpe de fire killinger. 

I pleje på Nordjyllands Internat

Tilbage på internatet i Nordjylland blev de fire killinger modtaget af dyrlægen. Her blev de undersøgt, og selvom de alle sammen var til den tynde side og havde dårlig mave, var det tydeligt, at de nok skulle blive friske igen. De blev sat på skånekost og fik en foderplan de skulle følge for at komme ovenpå igen. 

- Killingerne er søde og tamme, og det er tydeligt, at de er blevet socialiseret fra en tidlig alder. Vi ved, at manden gjorde sit bedste, så vi er bare glade for, at vi fandt en god løsning, hvor alle var glade og killingerne fik et nyt hjem, siger Karina Fisker, internatchef i Dyrenes Beskyttelse. 

Efter dyrlægetjekket kom killingerne ud i pleje, hvor de fik masser af omsorg og pleje, indtil de blev gamle nok til at finde nye hjem. Særligt to af killingerne var uadskillelig, så det blev besluttet, at de skulle ud til et hjem sammen. 

- En gang i mellem opstår der særlige bånd mellem dyrene, og det vil vi selvfølgelig gerne sørge for at tage hensyn til. Derfor kom Herman og Henrik, som de to killinger er kommet til at hedde, også ud i et nyt hjem sammen, siger Karina Fisker. 

Alle killingerne er i dag flyttet ud i nye kærlige hjem. Dyrenes Beskyttelse er altid glad, når folk rækker ud og beder om hjælp, hvis der er situationer med dyr, de ikke selv kan klare.