Killinger
Foto: Dyrenes Beskyttelse

To killinger gemte sig i motorrummet på en bil

I en parkeringskælder i Århus, blev to killinger set gemme sig i motorrummet på en bil. En mand spottede killingerne og alarmerede Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, der sendte en kredsformand afsted på opgaven. Efter flere dages arbejde blev de to killinger endeligt indfanget.

Skrevet af:
Stine Fredberg

En i lukket parkeringskælder i Århus spottede en mand to små killinger, der hoppede ind og ud af motorrummet på en bil. Manden kontaktede bilens ejer, som fortalte, at han har været på besøg hos sine forældre, der har en gård med mange gårdkatte og det er formentligt der, killingerne stammer fra.

Den opmærksomme mand ringede til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 og kredsformand, Michelle Braganza, blev sendt afsted på sagen. Michelle gik straks i gang med at forsøge at indfange de to killinger.


 

En lang aften


- Jeg sætter en fælde op og får min mobil til at afspille kattelyde. Inden længe kan jeg høre de små killinger kalde, men de gemmer sig stadig inde i motorrummet på bilen. Efter nogle timer må jeg give op, da det er blevet sent. Jeg pakker derfor fælden sammen og vender tilbage til killingerne dagen efter, fortæller Michelle Braganza, kredsformand ved Dyrenes Beskyttelse.Da kredsformanden vender tilbage til parkeringskælderen dagen efter, er de to små killinger løbet ind i et depotrum, hvor de gemmer sig. Alle indgange og udgange til depotrummet lukkes til, så der kun er én vej ud og på den ene udgang påsættes et net, så de to killinger kan blive indfanget.Den første killing kommer hurtigt i nettet og er nu i sikkerhed. Den næste killing kræver lidt mere tålmodighed, men bliver langt om længe også indfanget i nettet.
 

Glæde i lokalsamfundet


- Der er jo mange af de lokale, som har fulgt med i situationen i parkeringskælderen. De bor måske i området og har set killingerne og al ståhejet omkring at få dem indfanget. Så da det lykkes at få begge killinger i sikkerhed, er der stor glæde, fortæller Michelle Braganza.

Den røde killing viste sig at være så medtaget af situationen, at den ikke overlevede. Den var for syg og svækket. Men den anden killing, som nu har fået navnet Martin, viste masser af livskræft. Han opholder sig nu i en plejefamilie, hvor han skal være, indtil han er klar til at komme ud i sin endelige familie.