Nyhed, 2. juni 2020

Kina forbyder salget af hundekød

De kinesiske myndigheder har fjernet hunde fra den seneste nationale liste over dyr, der er godkendte til husdyrsproduktion. Dermed bliver det fremover ulovligt at sælge levende hunde og hundekød som fødevarer i Kina.

Image of Mikkel  Dohn
Mikkel Dohn,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Hunde sælges på dyremarkeder overalt i Asien

I årevis har dyrevelfærdsorganisationer opfordret den kinesiske regering til at forbyde hunde som fødevare, og nu ser det endelig ud til at være lykkedes.

I hvert fald står hunde ikke længere på den nationale liste over dyr, der er godkendte til husdyrsproduktion, som de kinesiske myndigheder offentliggjorde en ny, revideret udgave af i sidste uge.

Det betyder, at det fremadrettet bliver ulovligt at sælge levende hunde og hundekød som fødevarer i hele Kina. Samtlige hunderestauranter, markeder og slagtehuse, der i dag sælger hundekød, bliver dermed ulovlige.

Det nationale forbud kommer i kølvandet på lignende lokale lovtiltag i millionbyerne Shenzhen og Zhuhai. Begge byer forbød tidligere på året brugen af hunde og katte som fødevarer.

Kan blive et stort vendepunkt

I Kina har man en lang tradition for at spise hunde, og derfor kan den nye husdyrsliste blive banebrydende for dyrevelfærden i verdens folkerigeste nation, mener Anne Sofie Meilvang, der er biolog i Dyrenes Beskyttelse. I hvert fald på papiret.

- Det ser ud som om, at de kinesiske myndigheder nu er klar til at tage et opgør med de gamle skikke, som man typisk har været meget berøringsangst over for at ændre i Kina. Det er en fantastisk nyhed, som kan blive et stort vendepunkt for dyrevelfærden, men det kræver naturligvis, at forbuddet også bliver håndhævet, hvis det skal have en effekt, siger hun.

Hundenes nye beskyttede status gælder i øvrigt også for katte, der aldrig har været en del af den kinesiske husdyrsliste, da de traditionelt betragtes som kæledyr i Kina. 

Foto af hunde til salg på dyremarked i Vietnam er stillet til rådighed af Jo-Anne McArthur / We Animals

Luk Dyremarkederne!

Dyremarkederne er en frygtelig kombination af grusom lidelse for de millioner af dyr, der hvert år indfanges eller opdrættes til handel, og et arnested for dødbringende nye sygdomme og vira til fare for både mennesker og dyr. Derfor skal de stoppes nu.

Vær med i kampen