hunde til salg på marked

Kinesisk by strammer grebet om salg af hundekød

Den kinesiske by Laixi City strammer grebet yderligere om salg af hundekød. Laixi City følger dermed trenden hos flere store kinesiske byer, med udmeldinger og stramninger omkring salg af hundekød. Det er meget glædeligt, mener biolog i Dyrenes Beskyttelse.

Skrevet af:
Marie Hougaard

Det var en stor sejr for mange dyrevelfærdsorganisationer, da Kina tidligere på året fjernede hunde fra listen over dyr til husdyrproduktion. Dermed blev det ulovligt at sælge levende hunde og hundekød som fødevarer i hele det store land.

Kina har traditionelt set opdrættet og spist hundekød, og det var derfor en milepæl, da den kinesiske regering gik ud og fjernede hunde som fødevarer.

”Ved at fjerne hunde fra listen over tilladte dyr til husdyrproduktion sendte den kinesiske regering et klart signal om, at hunde er kæledyr og ikke husdyr. Den kinesiske tradition for at spise hundekød er lang, og jeg glæder mig nu til at se, at forbuddet bliver håndhævet”, siger biolog i Dyrenes Beskyttelse Anne Sofie Meilvang.

Nu har en kinesisk by taget endnu et vigtigt skridt for at dæmme op om salget af hundekød. Byen Laixi City har nemlig udsendt en erklæring, hvor det bliver gjort klart, at hunde ikke skal hverken slagtes eller spises. Erklæringen gør det endvidere klart, at det er strengt forbudt at slagte hunde. Udmeldingen kom på byens officielle side på det sociale medie WeChat. Det skriver Animals Asia.

Med udmeldingen følger Laixi City trenden hos andre kinesiske storbyer, der også har indført yderligere stramninger og udmeldinger om slagtning af hunde og salg af hundekød. Inden regeringens officielle udmelding meldte byerne Shenzhen og Zhuhai ud, at salget af hundekød var blevet forbudt.

”Det er en meget glædelig udvikling vi ser i Kina i forhold til salg af hundekød. By efter by bakker op om at forbyde salget, og jeg ser frem til, at endnu flere byer melder sig på banen og viser deres lokale støtte til regeringens forbud. Salget af hundekød er en mangeårig praksis, der tager tid at ændre, men jeg er optimistisk på de kinesiske hundes vegne”, vurderer Anne Sofie Meilvang.

Det er estimeret, at der tidligere blev slagtet omkring 10 millioner hunde og 4 millioner katte hvert år til forbrug i Kina.

Foto af hunde til salg på dyremarked i Vietnam er stillet til rådighed af Jo-Anne McArthur / We Animals