Løve
Foto: Knuthenborg Safaripark

Løveflokken udvides i Knuthenborg Safaripark

Dyrenes Beskyttelse og Knuthenborg Safaripark har hentet endnu en ukrainsk løve til Danmark. Nyt anlæg i parken skal gøre plads til endnu flere medlemmer af løveflokken

Skrevet af:
Søren Krogsgaard

Endnu en afrikansk hunløve fra Ukraine er netop flyttet til Knuthenborg Safaripark på Lolland. Her slutter den sig til de to andre ukrainske hunløver. Løven Molly er tre år gammel og stammer fra en zoologisk have i det østlige Ukraine. Hun blev evakueret sidste år til Poznan Zoo i Polen, der har fungeret som mellemstation. Dyrenes Beskyttelse arbejder sammen med Knuthenborg Safaripark om at redde vilde dyr ud af det krigshærgede land. Det er et meget komplekst arbejde med stor risiko for de lokale dyreværnsfolk, og derfor er vi lettede over, at der igen er et trygt hjem klar her i Danmark.

- Uden den mulighed er det uvist, hvad den og de andre løvers skæbne var endt med,” siger biolog Anne Sofie Meilvang fra Dyrenes Beskyttelse.

Se Molly ankomme til safariparken i videoen nedenfor.

Hos Knuthenborg Safaripark var direktør Christoffer Knuth da heller ikke i tvivl om, at løven skulle til Lolland. 

- Nu skal hun bare falde godt på plads og have lov til at være løve. Det er en meget atypisk situation, vi befinder os i med det fortsatte behov for at evakuere store rovdyr. Derfor stiller vi os til rådighed ved at tilbyde trygge rammer og en sikker fremtid, siger Christoffer Knuth.

Og der bliver plads til flere løver. Knuthenborg Safaripark vil nemlig bygge et særligt indrettet løveanlæg på størrelse med syv fodboldbaner. Løveanlægget står klart i løbet af 2023 med fokus på høj dyrevelfærd. Her kan løveflokken leve i fred og ro og samtidig fungere som ambassadører for deres vilde artsfæller i naturen.

Redningsarbejdet af vilde dyr fra Ukraine foregåri gruppen under European Alliance of Rescue Centres and Sanctuaries, der udover Dyrenes Beskyttelse og Knuthenborg Safaripark består af 17 andre dyreværnsorganisationer og zoologiske haver i Europa samt den europæiske forening af zoologiske haver og akvarier, EAZA.

Samarbejder om reddede dyr

Løverne fra Ukraine har fået et nyt hjem som en del af et fast samarbejde mellem Knuthenborg Safaripark og Dyrenes Beskyttelse. Samarbejdet startede med et brag i 2020, hvor Danmarks sidste vilde cirkusdyr, elefanterne Djungla, Lara, Jenny og Ramboline, flyttede ind på Elefantsletten i Knuthenborg Safaripark. I 2021 begyndte den tidligere cirkustigre Keni sit godt otium som den første beboer i Europas største tigerskov