Pressemeddelelse, 25. november 2021

Pas på poterne: Vejsalt er smertefuldt

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunden. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Image of Jens Jokumsen
Jens Jokumsen,
Familiedyrschef
Del artiklen på:
Potecreme

Hundens poter består af tæerne, hvor trædepuderne er placeret på undersiden. Huden mellem hundens tæer er typisk dækket af lidt pels som varierer efter race. En Cocker Spaniels har f.eks. mere pels end en Mops. I denne pels kan is og sne samle sig. De bløde trædepuder er heller ikke lavet til at gå på det grove vejsalt, og derfor er det vigtigt at passe ekstra godt på poterne, når der saltes.

”Det kan være man oplever, at hunden pludselig virker sløv, når man går tur med den om vinteren. Det har dog sjældent noget med sløvhed at gøre, men derimod har hunden nok ømme poter. Den salt der spredes på vejene, udtørrer poterne og kan lave sprækker eller sår, som er pinefulde for hunden,” siger Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Smerten kan undgås

Den smertefulde udtørring af hundens poter kan undgås ved at smøre dem med potevoks inden gåturen. Potevoks er udviklet som et forbyggende middel til alle hunderacer, der forhindrer, at din hund får, sår og sprækker på trædepuderne.

”Potevoksen skal på så snart vejene saltes. Hvis hunden først har dannet sår og irritationer, kan man ikke smøre voksen på, og så skal der mere omfattende behandling til,” forklarer Jens Jokumsen og fortsætter:

”Det er en god ide at starte med én pote for at se, om hunden kan tåle voksen. Går det fint, bør det smøres på poterne inden hver gåtur. Efter turen skal poterne skylles i lunkent vand, for at fjerne salt, og kan med fordel efterbehandles med potevoks, så udtørring af poterne forebygges,” afslutter han.

Potepleje til hunden

  • Dyrenes Beskyttelse har en serie af plejeprodukter til hunde. Serien indeholder blandt andet en potecreme, som man støtter Dyrenes Beskyttelse ved at købe.
  • Voksen og de andre plejeprodukter kan købes i Dyrenes Beskyttelses webshop, på internaterne og i de fleste Føtex og Bilka.
  • Der findes generelt mange forskellige typer plejeprodukter til hunde. Maxi Zoo har blandt andet et godt udvalg af plejeprodukter her. 
  • Er uheldet ude og får hunden rifter i trædepuderne, kan et par sko være løsningen. Der er nogle hunde som ikke bryder sig om, at gå tur med dem på.