Killingen Pelle

Pelle blev reddet i sidste øjeblik

Pelle blev fundet i en have med et afskåret øre og en stor flænge ned langs mave og lår. Heldigvis var personen, der fandt ham, hurtig til at reagere og ringede til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812. En frivillig kredsformand kørte Pelle til Hornbæk Dyrehospital, hvor personalet stod klar til at tage imod ham.

Skrevet af:
Stine Skov-Jensen

Pelle var blot syv uger gammel, da han måtte kæmpe for sit liv. Fra en have skreg han af sine lungers fulde kraft på hjælp, og heldigvis hørte haveejeren hans miav. Der blev hurtigt ringet til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, så den forkomne og lille killing kunne få hjælp. 

En frivillig kredsformand kørte afsted for at hente Pelle, og da han ankom til stedet, kunne han se, at den lille killing havde brug for en dyrlæge. Pelle blev derefter kørt til Hornbæk Dyrehospital ved Randers. 

Dyrlægen formoder, at Pelle har været fanget i en bil eller er kommet for tæt på en plæneklipper. Det ene øre var skåret af, og han havde en lang flænge over mave og lår. Heldigvis stod dyrlægen klar til at redde Pelle. Efter operation og et døgns observation blev han kørt til dyreinternatet i Århus. 

- Vi var blevet informeret, inden Pelle ankom, så vi stod klar til at tage imod ham. Han er så sød og fortjener virkelig det bedste med alt det, han har været igennem. Hans rejse er ikke slut endnu, men han er på rette vej. Sårene heler fint, og han er god til at få medicin, siger Sara Bjerg, veterinærsygeplejerske, Århus Internat.

Pelle kom i pleje

Personalet i Århus stod allerede klar, da Pelle sammen med en frivillig kredsformand ankom til dyreinternatet. Han blev sat i en boks i dyrlægerummet, så dyrlæge og veterinærsygeplejersken kunne holde godt øje med ham. Pelle var en forsigtig fyr, der trods den hårde medfart meget gerne ville snakke og nusses med. 

Efter nogle dage, hvor dyrlægen var sikker på, at Pelle var i bedring, kom en af de frivillige plejefamilier og hentede ham. Han skulle bo hos dem, indtil han var 12 uger og klar til at finde en ny familie. 

Ny familie til Pelle

Pelle klarede hele forløbet så flot. Da han blev 12 uger, kom han tilbage til dyreinternatet i Århus. Her kom han til dyrlæge og blev neutraliseret, øremærket, chippet og vaccineret, så han var klar til at finde sin nye familie. 

- Pelle er en rigtig sød fyr, og vi er så glade for, at vi kunne redde ham. Når katte eller killinger som ham kommer ind, gør vi altid alt, hvad vi kan, for at hjælpe dem til en ny chance i livet, siger Sara Bjerg, veterinærsygeplejerske, Århus Internat. 

Heldigvis gik der ikke lang tid, før Pelle fik et nyt hjem. I dag bor han ved en sød familie sammen med en anden killing fra Dyrenes Beskyttelse i Århus.