Artikel, 26. juni 2019

Poul og Maria: Derfor er vi frivillige

En moderløs killing, en sulten pindsvineunge og en afkræftet svane. Der er travlhed hos de frivillige kredsformænd, Poul Straarup og Maria Glud Nielsen, som arbejder for at hjælpe de nødstedte dyr omkring Viborg.

Image of Marie  Hougaard
Marie Hougaard,
Medieredaktør
Del artiklen på:
Pindsvineredning

Hvorfor har I valgt at være frivillige i Dyrenes Beskyttelse?

Vi har valgt at være frivillige i Dyrenes Beskyttelse, fordi rigtig mange dyr og mennesker trænger til en hjælpende hånd. Nogle dyr bliver desværre tilovers og forladt, smidt ud og kasseret, og de trænger til hjælp, omsorg og dyrlægehjælp. Andre dyr kommer til skade og skal hjælpes.

Mennesker bliver ramt på forskellige måder af livet som gør, at omsorgen for deres dyr bliver en uoverskuelig opgave. Med hjælp fra os frivillige i Dyrenes Beskyttelse kan de få hjælp til at overskue ansvaret for deres dyr, eller hjælp til, at vi overtager ansvaret og videreformidler deres dyr til et andet hjem gennem internaterne.

Hvad kan I godt lide ved arbejdet?

Dyrenes Beskyttelse er en stor organisation at være frivillig i, og det giver mulighed for at kunne hjælpe alle slags dyr, ligesom det også giver mulighed for at komme på faglige kurser, som giver os ballast til at kunne håndtere utallige forskellige dyrearter og personer med livet som udfordring.

Vi får en rigtig god relation til de andre frivillige i de nærtliggende kredse. Det giver gode erfaringsudvekslinger og dialog, når tingene bliver svære. Det kan de nemlig sagtens blive, og med de opgaver vi har som frivillige, ser vi en del elendighed og stakkels skæbner både hos dyr og mennesker. Det har vi brug for at sparre om med andre frivillige.

Hvad håber I, at I kan bidrage med?

Vi synes, at lige meget hvilken opgave vi får, så gør vi en forskel. Både i forhold til dialogen med henvender, dialogen med ejer og hjælp af de dyr, som trænger til pleje, omsorg og generelt hjælp.

poulogmaria-1600px.jpg

Kunne du også tænke dig at være frivillig kredsformand eller kredsassistent? Så kan du læse mere og ansøge her.