Artikel, 7. august 2020

Smuglere, krybskytter og store summer: Sådan fungerer elfenbenhandel

Handlen med elfenben er en indbringende kriminel aktivitet, der indebærer en kæde af smuglere, forhandlere og transportører.

Image of Marie  Hougaard
Marie Hougaard,
Medieredaktør
Del artiklen på:
Elefantens elfenben er mange penge værd

Der er mange penge i elfenben, og hvert år bliver 10.000 afrikanske elefanter slået ihjel i jagten på de værdifulde elfenben. Et kilo forarbejdet elfenben giver sælgeren omkring 40.000 kroner pr. kilo elfenben, der ofte bliver solgt som en luksusvare og en pyntegenstand som fx et skakspil.

For 100 år siden var der 10 millioner afrikanske elefanter, mens der kun er 350.000 tilbage i dag. Det er primært den afrikanske elefant, der bliver slået ihjel, når jagten går på elfenben, da den har større stødtænder end den asiatiske elefant, der har små eller ingen stødtænder.

Hjælp de vilde dyr: Skriv under

En stor del af den handel med vilde dyr, der foregår i dag, er et internationalt problem. Eksotiske og ofte truede dyrearter jages, indsamles, avles, sælges og aflives verden over under kummerlige kår. Vi kæmper bl.a. for bedre beskyttelse af vilde og truede dyrearter, stop for illegal handel med dyr, samt lukning af markeder, hvor der handles med vilde dyr. Bliv en del af kampen i dag.

Skriv under i kampen mod handel med vilde dyr