Socialdemokratiet kalder Esben Lunde i samråd om grise

Socialdemokratiet kalder Esben Lunde i samråd om grise

Kampagnen "Burgrise - Nej tak" fra Dyrenes Beskyttelse viser, at dansk landbrug står med en udfordring, siger Socialdemokratiet, og indkalder derfor miljø- og fødevareministeren i samråd.

Skrevet af:
Daniel Holmberg Jepsen
Kampagnen fra Dyrenes Beskyttelse og ministeriets egen evaluering af dyrevelfærdsindsatsen viser, at dansk landbrug står med en udfordring.
- Simon Kollerup, ordfører Socialdemokratiet

Miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, skal nu i samråd. Det sker i kølvandet på Dyrenes Beskyttelses kampagne "Burgrise - Nej tak" og en ny evaluering af ”Handlingsplan for bedre dyrevelfærd for svin” fra 2014, som viser, at der ikke er blevet leveret på planens centrale målsætninger. 

”Kampagnen fra Dyrenes Beskyttelse og ministeriets egen evaluering af dyrevelfærdsindsatsen viser, at dansk landbrug står med en udfordring. Lige nu bliver der ikke leveret på de målsætninger, de selv har været med til at vedtage. Det er simpelthen ikke godt nok” lyder det fra Socialdemokratiets ordfører Simon Kollerup. 

Af evalueringen fremgår blandt andet, at der fortsat dør for mange svin, mens der heller ikke er fremskridt i forhold til halekupering og kastration, som Dyrenes Beskyttelse også har påpeget. Det kalder på politisk handling, lyder det nu fra Socialdemokratiet. 

”Vi kan se, at det går alt for langsomt med at føre planen ud i livet. Dyrevelfærden bliver ikke forbedret – heller ikke med regeringens dyrevelfærdsmærke. Derfor indkalder jeg miljø- og fødevareministeren i samråd sådan, at vi kan få en diskussion af, hvad der skal til for at komme videre med planen”. 

Tid til reele forandringer

Hos Dyrenes Beskyttelse er man glade for initiativet:

"Vi må desværre konstatere, at der ikke er nogle væsentlige fremskridt i forhold til dyrevelfærden ude i staldene. Vi er glade for, at socialdemokratiet nu har taget konsekvensen og kalder ministeren i samråd, så der kan blive skabt nogle reelle forandringer ude i svinestaldene," siger direktør i Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis.

Vil du også hjælpe grisene? Skriv under på Burgrise - Nej tak!