Hunløve spiser kød i fangeskab
Hunløven Vee i Poznan Zoo kort før turen til Danmark

Tre løver evakueret fra Ukraine til Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Safaripark og Dyrenes Beskyttelse har sikret tre afrikanske hunløver fra Ukraine et nyt hjem i safariparken. Løverne er hentet i sidste øjeblik fra en zoo i en krigszone

Skrevet af:
Søren Krogsgaard

Tre hunløver blev i august evakueret fra den zoologiske have Feldman Ecopark i Kharkiv-regionen tæt på grænsen mellem Ukraine og Rusland. Efter et ophold i Poznan Zoo i Polen, kom løverne kort før jul til deres nye hjem i Knuthenborg Safaripark på Lolland. Krigen gjorde det nødvendigt at evakuere løverne, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.

- Vi er rigtig glade for, at det er lykkedes. Den mindre zoo lå midt en krigszone og løverne var truet af underernæring. Evakuering af sådanne store rovdyr fra en krigszone er kompleks og risikabel for de involverede, lokale dyrevenner og soldater. Herefter startede koordineringsarbejdet med at få dem ud af Ukraine og til nye hjem, siger Anne Sofie Meilvang, biolog i Dyrenes Beskyttelse.

Hun har sammen med Knuthenborg Safaripark arbejdet med at få hunløverne ud af Ukraine og til Danmark. Koordineringen af redningsarbejdet er foregået i en gruppe under ”European Alliance of Rescue Centres and Sanctuaries” (EARS), der består af 19 dyreværnsorganisationer, zoologiske haver i Europa og den europæiske dyreparksorganisation EAZA.

De tre afrikanske hunløver kommer i disse dage for første gang ud i deres eget anlæg i den sydlige del af Europas største tigeranlæg Tigerskoven. Her er masser af plads og et areal, der dækker over mere end 10.000 kvadratmeter fri natur.

- Ved at huse og passe disse dyr, som bliver ambassadører for deres truede vilde artsfæller, giver det os en fantastisk mulighed for at oplyse vores gæster om dyrenes situation i det vilde, og hvad vi sammen kan gøre for at bevare dem for fremtiden. Vi ser frem til at tilbyde løverne et trygt og sikkert hjem i en tid, der har været alt andet end normal for dem. Nu skal de falde godt på plads i deres nye hjem, siger Christoffer Knuth, direktør i Knuthenborg Safaripark.

Det er første gang i safariparkens historie, at der permanent bor løver i parken.

LÆS MERE OM LØVERNE OG STØT HER

Samarbejder om reddede dyr

Løverne fra Ukraine har fået et nyt hjem som en del af et fast samarbejde mellem Knuthenborg Safaripark og Dyrenes Beskyttelse. Samarbejdet startede med et brag i 2020, hvor Danmarks sidste vilde cirkusdyr, elefanterne Djungla, Lara, Jenny og Ramboline, flyttede ind på Elefantsletten i Knuthenborg Safaripark. I 2021 begyndte den tidligere cirkustigre Keni sit godt otium som den første beboer i Europas største tigerskov