Ungtyre ombord på Karim Allah

Ungtyre stadig fanget på skib

Skibets leder forsøger, ifølge den europæiske sammenslutning af dyrevelfærdsorganisationer Eurogroup for Animals, at forsinke ankomsten til den planlagte spanske havn for at sælge ungtyrene til en ny køber.

Skrevet af:
Marie Hougaard

Bliv klog på dyretransporter

Dyrenes Beskyttelse arbejder for, at ingen transporter af levende dyr overskrider otte timer.

Læs mere om vores arbejde mod lange dyretransporter her

Siden december har mere end 2000 ungtyre sejlet rundt i Middelhavet på de to skibe Elbeik og Karim Allah. Ungtyrenes destination var Libyen, men de blev afvist på grund af mistanke om den smitsomme sygdom bluetongue.

Efter afvisning i flere havne og en periode i det nordlige Cypern, nærmere bestemt Famagusta, satte det ene skib, Elbeik, kursen mod bestemmelsesstedet havnen Cartagena i Spanien. Her evar det meningen, at dyrene skal aflives.

Men skibets leder forsøgte, ifølge Eurogroup for Animals, at forsinke sejlturen og ankomsten til den spanske havn for i stedet at sælge ungtyrene til en ny køber og fragte dem videre. 50 ungtyre er ifølge organisationen Animal Welfe Foundation allerede døde ombord på skibet.

"Det er en fuldstændig ulykkelig situation, ungtyrene er havnet i. Det viser med al tydelighed den meget mangelfulde kontrol og efterlevelse af dyretransportregler, når vi sender levende dyr til lande uden for EU. Ligesom ingen myndigheder tilsyneladende griber ind, når det går så grueligt galt som i dette tilfælde", siger Ditte Erichsen, dyrlæge i Dyrenes Beskyttelses.

Seneste nyt om Elbeik er, at transportskibet har forladt Kreta dags dato og har pt kurs mod en havn tæt på Athen.

Ungtyrene på det andet skib Karim Allah menes at blive aflivet i løbet af de kommende dage.

Fotografiet viser kvæg ombord på Karim Allah