Danske slagtesvin

Tema: Dyrenes aftale?

I februar 2024 fik Danmark sin første brede, politiske dyrevelfærdsaftale. Bag aftalen står Socialdemokratiet, Venstre, Moderaterne, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet.

I denne temaserie går vi i dybden med dyrevelfærdsaftalen og gør dig klogere på, hvad aftalen kommer til at betyde for de danske kæledyr, landbrugsdyr og vilde dyr i naturen.

Der kommer løbende nye artikler i serien.
En fikseret so i en dansk svinestald

Soen skal stadig fikseres

Politikerne ville gøre op med den udbredte og udskældte praksis i danske svinestalde, hvor søerne tvangsfikseres i ugevis mellem metalbøjler i store dele af deres liv. Desværre vil man fortsat tillade, at soen tvangsfikseres i dagene omkring det mest kritiske tidspunkt - fødslen af hendes unger.
Danske pattegrise

Millioner af døde pattegrise lades i stikken

Der bliver ikke meget konkret hjælp at hente til de mange millioner pattegrise, som hvert eneste år må lade livet før tid i de danske stalde. Arbejdsgrupper og frivillige aftaler præger indsatserne for bedre dyrevelfærd for pattegrisene i den nye dyrevelfærdsaftale.
En hund

Hunde skal avles sundere og håndteres hensynsfuldt

Regeringens nye dyrevelfærdsaftale har præsenteret tre initiativer, som skal være med til at forbedre hundes velfærd i Danmark. Det er særligt hundene, der bliver omfattet af de tiltag, som der er lagt op til. Som hundeejer bør du sætte dig ind i de nye regler.
Hunde i bur

Der kan være hårdere straffe på vej

Mulighederne for hårdere straffe i dyreværnssager skal undersøges. Det har partierne bag dyrevelfærdsaftalen besluttet. Samtidig skal der kigges på at udvide muligheden for at frakende retten til at holde dyr. Det er et stort fremskridt for de ramte dyr, hvis det munder ud i reelle ændringer.
Danske turbokyllinger

Farvel til buræg og (nogle) turbokyllinger

Buræggene skal udfases hurtigere end 2035, der skal findes alternativ til aflivning af millioner af hanekyllinger, brystbensbrud skal registreres og så skal forskellige tiltag føre til færre turbokyllinger. Det er mange gode tiltag, men også mange fugle på taget, der ikke betyder reel forbedring af dyrevelfærden for danske høns og kyllinger her og nu.
Død pattegris fra Åbent Landbrug

Dyrevelfærds-aftale gør for lidt for de hårdest plagede dyr

Den brede dyrevelfærdsaftale er en håndsrækning til mange slags dyr i Danmark og den første af slagsen. Men effekten af tiltagene er usikre, og der gøres alt for lidt for millioner af pressede grise i det industrielle landbrug, vurderer Dyrene Beskyttelse.

FÅ SENESTE NYT - TILMELD DIG NYHEDSBREVET

 

UDFYLD FORMULAR