golden

velkommen til Brande Dyreinternat

Brande Internat tager sig af svigtede familiedyr i alle størrelser. Internatet ligger midt i den jyske natur omgivet af marker, grønne områder, vand og skov. Området emmer af idyl, og internatet formår trods moderne faciliteter at holde fast i en hyggelig og gammeldags ånd.

Adresse

Brande Internat
Sønderkærvej 11
Uhre
7330 Brande

Kontakt

Tel. 97 18 71 23
Telefontider: Man.-Fre. 8:00-9:30 og 10:00-16:00. Lør.+Søn. 9:00-13:00. Udenfor dette tidsrum, så indtal navn og tlf. nr., så vender vi tilbage.
Mail: Brande@dyrenesbeskyttelse.dk

Åbningstider

Vi har åben alle ugens 7 dage, også helligdage. Dog skal besøg altid være efter forudgående telefonisk aftale

OM INTERNATET

Den gamle gård er centrum i et naturskønt område med indhegnede græsarealer til smådyr, kattevolierer, friluftsgårde og en hundeskov med både tunnel og rapo, som giver rig mulighed for samvær mellem hunde og mennesker.

Desuden råder internatet over en dyrelægeklinik og 14 tønder land fuld af snørklede stier og oplevelser for nysgerrige snuder.

Internatet byder på syv hundeafsnit og ti katteafsnit, hvor alle dyr kan opholde sig trygt og lunt. På internatet observeres, vurderes og håndteres alle dyrene efter deres adfærd, udfordringer og sundhed.

Dagligdagen på internatet består af en blanding mellem arbejdet med internat- og pensionsdyrene samt rådgivning om konstruktiv håndtering af problemer og uhensigtsmæssig adfærd hos familiedyr.

Støt Brande Internat

Bliv fast internatstøtte eller giv en engangsdonation via sms:

Send SMS med teksten DYR100 til 1474 og donér 100 kr.

Send SMS med teksten DYR50 til 1474 og donér 50 kr.

Send SMS med teksten DYR150 til 1474 og donér 150 kr.

Eller Mobilepay valgfrit beløb til 576502

PRAKTISK INFO

Det koster penge at adoptere et dyr. Adoptionsprisen er med til at dække en del af internatets udgifter ved eksempelvis dyrelægebehandlinger, vaccinationer og daglig pleje. 

Alle katte er sundhedsundersøgt, neutraliserede, vaccinerede, chippet, registrede og loppe/orme behandlede før de forlader stedet.

Alle kaniner er, når de er gamle nok, neutraliserede, vaccinerede og chippet før de forlader stedet.

Alle hunde bliver sundhedsundersøgt, registreret, chippet, behandlet mod lopper og orm og vaccineret før de forlader stedet. 

Adoption af dyr

Hund   4.300 kr.

1 kat   1.450 kr.

2 katte   2.200 kr.

3 katte 3.000 kr.

Kanin/marsvin - neutraliseret 1.200 kr.

Kaninpar - neutraliserede 1.900 kr.

Marsvinepar - neutraliserede 1.500 kr.

Fugle Varierende pris

 

 

Modtagelsesgebyr for indlevering af private dyr til videreformidling

Hund   fra 1.000 kr.

Kat   750-1.650 kr.

Små familiedyr    750 kr.

Alle dyr vurderes individuelt på baggrund af bl.a. art, race, adfærd samt eventuelle sygdomme. Derfor kan der være variation i indleveringsgebyrerne fra gang til gang. Vi har stor forståelse for, at det at skille sig af med et kæledyr kan være en meget følsom sag, og derfor gennemgår vi altid processen grundigt sammen med dyrets familie. På den måde sikrer vi, at dyret kommer videre på bedst mulige vis.

Ved overdragelse af et dyr til Brande Internat, skal ejer selv meddele det register dyret er registreret i, at dyret skal omregistreres til:

Brande Internat, Sønderkærvej 11, 7330 Brande, tlf. 97187123 mail: brande@dyrenesbeskyttelse.dk

Sæt dig ind i dyrets behov

Hvis du planlægger at anskaffe dig et dyr, bør du sætte dig grundigt ind i dyrets behov og pasningskrav. På den måde får du de bedste muligheder for at tage stilling til om dyret, er det rette for dig, og om du kan tilbyde de rigtige forhold. Uanset dyreart forpligter ejerskab altid. Kæledyr kræver en specifik mængde tid, aktivering og opmærksomhed, som defineres efter deres naturlige behov.

  • Sæt dig altid ind i levealder, inden du køber dyr
  • Alle kæledyr kræver tid, aktivering og opmærksomhed
  • Ejerskab kræver økonomi. Dyr koster penge hele livet

Dyr er aldrig gratis

Adoption og hold af kæledyr vil altid være forbundet med økonomiske udgifter. Ingen internatdyr er gratis, og udstyr, foder og regelmæssige dyrlægebesøg hviler altid på ejeren. Overvej derfor altid, om der er luft i budgettet, inden du føjer et nyt medlem til familien.

Plejefamilier

Vi har mange frivillige tilknyttet, som hjælper os i dagligdagen, men den opgave, vi har allermest brug for frivillige til, er opgaven som plejefamilie for internatets katte og killinger.

Plejefamilier træder til i travle perioder på internatet, hvor de giver en hånd med pleje og omsorg til dyr, som venter på en ny kærlig familie.

For at blive plejefamilie skal du kunne komme ud til internatet ved behov. Det kan være for at hente foder, kattegrus eller få tilset en unge, der måske ikke trives så godt. Eventuel dyrlægebesøg foregår også på internatet.

Som plejefamilie har du ingen ekstraudgifter ved dyrene. Du får alt, du skal bruge fra internatet, der samtidig fungerer som hotline, hvor du altid kan få hjælp, støtte og gode råd, hvis behovet opstår. Kommunikation mellem internater og plejer sker hovedsageligt over Facebook.

Hvis livet som familiepleje lyder som noget for dig, kan du sende en mail til brande@dyrenesbeskyttelse.dk eller ringe til Birgit og Kent på 97 18 71 23.

BLIV INTERNATSTØTTE

 
KAT I PENSION

PENSION PÅ BRANDE INTERNAT

Vi ved, at pension og dagpleje for kæledyr handler om tryghed og gensidig tillid. For at kunne give den bedste individuelle omsorg har vi brug for viden om både dyr og ejer inden første ophold. Derfor er personlig kontakt før det første ophold vigtigt.  

Ring til os på 97 18 71 23, så aftaler vi et tidspunkt, hvor I kan komme på besøg til en snak, udveksling af oplysninger og en rundvisning på internatet og i vores skønne naturområde.

 

 

 

 

 

Tak til Royal Canin, som sponsorerer alt foder til vores internater

Vi er en del af hundesmileyordningen
 

Tak til Diafarm, som sponsorerer alt foder til flaskekillinger

 

 

Træning og vejledning

Har du udfordringer med dit dyr, som du har her fra internatet, så tøv ikke med at kontakte os. Som uddannede familiedyrs- og adfærdsvejledere kan vi hjælpe med rigtig mange ting. Du må forvente, at vi i første omgang beder om dit telefonnummer, og så vil en vejleder ringe tilbage til dig.

Vil du forebygge dårlig ryg hos hunde, eller har du en ældre hund, der allerede har fået lidt ryg- eller hofteproblemer, så kan du træne dem i at benytte en planke til at komme op i en bilen, sofaen, sengen, eller hvad de nu skal "hoppe" for at komme til. Det er forholdsvis nem træning, og der skal kun bruges få hjælpemidler. Træn ikke for længe ad gangen, sørg for at hunden har fokus på dig, og sørg for at du har fokus på hunden. Gå ikke for hurtigt frem; fejler hunden, er det sikkert, fordi du er gået for hurtigt frem eller ikke er tydelig nok i din guidning. Brug masser af godbidder som belønning i det øjeblik, hvor hunden gør det rigtige. Straf ALDRIG hunden, hvis den gør noget forkert.

ET DEDIKERET TEAM

Brande Internat går også under navnet Mosegaardens Hunde- og Kattepension og ejes og drives af ægteparret Birgit og Kent Karlsen. Sammen har de drevet internat siden 1986. De mange års erfaring gør Brande Internat til et helt specielt sted, hvor god tid, engagement og faglighed sikrer alle dyr den bedste pleje og behandling.  

Dagligdagens mange opgaver varetages i et samspil af Birgit og Kent og deres team af engagerede og dedikerede mennesker. De har alle en høj dyrefaglig indsigt, der drives af omsorg og forståelse for forholdet mellem dyr og mennesker.

Teamet rummer mange kompetencer. Flere har en baggrund i sygepleje, som dyrepasser, er adfærdsuddannet eller har anden relevant erfaring med dyr. De ansatte deltager regelmæssigt i relevante kurser, og flere er certificerede familiedyrs- og adfærdsvejledere. 

Brian Karlsen

Internatsleder, dyrepasser, familiedyrsvejleder og mentor // Brian er født og opvokset på Brande Internat og har altid været en del af arbejdslivet og stedet. Han er vokset op med alle internatets dyr og husets private hunde og katte. Han har taget en uddannelse som tømrer og har sit eget tømrerfirma, der primært har haft opgaver på Sjælland og Bornholm. Nu har firmaet også opgaver i det jyske, og Brian er igen blevet en del af hverdagen på Brande Internat

Kent Karlsen

Stedfortrædende internatsleder, mentor, familiedyrsvejleder og adfærdsvejleder // Kent er oprindeligt murer, men har boet og drevet stedet sammen med Birgit siden 1986. Det er ham, der har stået for stedets opbygning, modernisering og renovering gennem tiden. Han har lang praktisk erfaring i internatdrift og dyrepension og er i besiddelse af en bred viden om hunde, katte, andre familiedyr og dyreværn

Birgit Karlsen

Stedfortrædende internatsleder, mentor, familiedyrsvejleder og adfærdsvejleder // Birgit er oprindeligt uddannet sygeplejerske og sundhedsplejerske. Hun har boet og drevet stedet sammen med sin mand Kent siden 1986 og har mangeårig praktisk erfaring med internatarbejde og dyrepension samt en bred teoretisk viden

Christian

Dyrlæge // Christian er uddannet dyrlæge siden 2005 og er fastansat på Brande Internats dyrlægeklinik. Han varetager mange forskellige dyrlægeopgaver, som vi dagligt har på Brande Internat for Dyrenes Beskyttelse. Inden Christian blev ansat på Brande Internat, var han frivillig dyrlæge. Han sætter en stor ære i at hjælpe dyr, som har brug for ekstra hjælp, omsorg og kærlig pleje. Han er glad for at kunne være med til at gøre en forskel for de dyr, han dagligt omgås. Christian bor på et nedlagt landbrug nær Internatet. Her bor han sammen med sin kæreste, deres tvillinger og ti katte

Helene

Dyrlæge // Helene er dyrlæge på stedets dyrlægeklinik i fritiden og desuden kiropraktor. Til dagligt arbejder hun ved en dyrlægeklinik i Århus. Hun har siden april 2013 været ansat i Mosegaardens dyrlægeklinik; det giver en stor tryghed for både dyreejere og for os. Samtidig varetager hun dyrlægeopgaverne, vi har som Brande Internat for Dyrenes Beskyttelse

Lone

Blæksprutte // Lone er uddannet familiedyrsvejleder og mentor. Hun er opvokset med hund, kat og undulater og har fra barnsben hjulpet skadede dyr sammen med sin mor. Til dagligt er hun fastansat på kontoret, hvor hun hjælper på telefonen, sender plejekillinger ud i pleje, booker ferieophold til de dyr, der skal i pension her. Hun står også for SoMe og er god til at lave forskellige opslag. Lone booker også tider og har det fulde overblik over dagens aftaler. Lone har boet det meste af sit liv her i Brande. Hun bor sammen med sin mand; deres tre piger er fløjet fra reden. Hun har to katte og en hund, som er adopteret her fra Brande Internat. Derudover har hun ad flere omgange haft killinger med hjemme i pleje

Lea

Blæksprutte // Lea er uddannet i kommunikation og er nu blevet en af vores skønne medarbejdere på kontoret. Til dagligt kommer Lea til at snakke med alle jer på telefonen, der ringer ind med spørgsmål eller for at booke plads til jeres dejlige dyr i vores pension. Hun tager imod henvendelser fra kunder og plejefamilier og meget andet. Lea er vokset op med katte og hamstre og har passet hunde for familie og venner. Hun har et kæmpe dyrehjerte, har tidligere været frivillig på et dyreinternat og har nu også selv en kat, som hun har adopteret fra Brande Internat

Helle

Dyrepasser // Helle er en meget smilende og godhjertet pige, som vi er så heldige at have som fastansat i vores team på Brande Internat. Oprindeligt er Helle uddannet kosmetolog, fodplejer og massør. Hun har arbejdet 15 år som selvstændig. Helle har en helt særlig kærlighed til dyr. Derfor har hun taget hundefrisøruddannelsen og har flere kurser i pelspleje og kan både trimme og klippe katte og hunde. Dette har vi stor glæde af på Internatet. Helle er opvokset på en gård med en masse dyr som skildpadder, heste og vildsvin. Nu bor hun nær Brande sammen med sin mand og tre børn. I hjemmet har de høns, katte og to hunde

Gitte

Familiedyrsvejleder og mentor // Gitte er uddannet familiedyrsvejleder og mentor og arbejder som dyrepasser. Hun er opvokset på et lille landbrug på Fyn og har i hele sin opvækst levet blandt køer, grise, heste, høns, hunde og katte. Som voksen har hun lavet mange forskellige ting, men først i en voksen alder har hun fået muligheden for at kombinere sit arbejdsliv med sin glæde ved at være ude og at omgås dyr hos os på Brande Internat og Hundepension. Gitte har i hjemmet en hund, fire katte og flere store udendørs volierer med undulater og røde soseller, høns og påfugle

Maria

Dyrepasser, familiedyrsvejleder og mentor // Maria er uddannet dyrepasser. Hun har tidligere arbejdet i Jyllands Park Zoo, hvor en af hendes opgaver var at træne og speake omkring søbjørnene. Maria har taget den praktiske del af sin uddannelse til dyrepasser i både Spanien, England og Holland. Maria har også arbejdet i en børnehave med dyrehold og har her prøvet at give sin glæde og viden om dyr videre til børnene. Gennem sit arbejde som dyrepasser har hun også fået en del viden og erfaring inden for forskellige dyrearter. Der har altid været dyr i Marias liv: Som barn og ung er hun vokset op med hund og kat i hjemmet og har på ferier hos familien også fået lov at ride en del. Fritiden bruger hun gerne med familie og venner og gerne i kombination med en tur på golfbanen. Her har hun brugt meget af sin tid og har i mange år spillet med på klubbens elitehold. Maria bor med sine to katte, som begge kommer fra Brande Internat

Maiken

Dyrepasser // Maiken er en super skøn pige, der begyndte at hjælpe os som frivillig, når vi havde katte, der skulle ud i pleje. Hun har været frivillig i knap seks år og har hjulpet os med både voksne katte, killinger, flaskekillinger og katte, der skulle socialiseres. Nu er hun blevet en del af vores faste team. Maiken er egentlig uddannet salgsassistent, men har i flere år arbejdet som pædagogmedhjælper i både børnehave og SFO. Hun har altid elsket dyr, og som hun siger, så har hun nu fået verdens bedste job, hvor hun arbejder med det, hun elsker allermest nemlig dyr, og at man kan gøre en forskel for dem. Maiken bor på en lille nedlagt landejendom sammen med sine hunde, katte, hamster, marsvin, kaniner og ænder

Sarah

Dyrepasser // Sarah er opvokset på et nedlagt landbrug, hvor der var hunde og katte. Hun brugte især tid på at vænne de killinger, der blev født på stedet, til mennesker, og finde nye hjem til dem. Sarah har brugt meget af sin fritid med heste både som spring- og dressurrytter. Sarah har arbejdet i restaurationsbranchen i mange år både som værtinde og som leder. Hun og kæresten drømmer om at flytte på et nedlagt landbrug, hvor der er plads til forskellige dyr som høns, får og heste. Og med en kæmpe køkkenhave, så hun kan blive selvforsynende. Sarah har nu to katte, der hedder Pjevs og Ernst, begge hentet på Brande internat. Hun har også en hund på fem måneder, en Eurasier, der hedder Gin Moon, som hun håber på sigt kan blive hendes følgesvend, når hun er afsted på mountainbike og ude at løbe. Sarah er også en del af plejefamiliegruppen, da hun allerede har taget en killing i pleje

Susanne

Dyrepasser // Susanne er en meget smilende, optimistisk og omgængelig kvinde, som vi er så heldige at have i teamet på Brande Internat. Susanne er oprindeligt uddannet pædagog og har haft en ledende pædagogstilling. Hun har altid haft en stor interesse for dyr og elsket at bruge en masse tid sammen med dyr. Vi har glæden af Susannes erfaring og hendes rolige væsen over for dyrene på Brande Internat, da Susanne er fastansat dyrepasser. I fritiden er hun aktiv i Danmarks civile Hundeførerforening. Susanne er uddannet instruktør og er nu instruktør for et konkurrencehold. Hun har også erfaring med begynder- og hvalpehold. Derudover er hun dommer i DcH programmet. Susanne er også formand for kredsens dommerudvalg og uddanner nye dommere. Hun er meget arbejdsom og god til at bevare overblikket i travle og pressede perioder. Susanne bor på en gård nær Brande sammen med sin mand, datter, svigersøn og børnebørn. De bor således tre generationer sammen. På gården bruger Susanne meget tid med de udendørs opgaver med både pasning af gårdens dyr som Skotske Højlandskvæg, to pensionerede heste, hunde og katte, og også med vedligehold og pasning af marker. Susanne er opvokset blandt dyr. Hun har som barn haft kaniner, katte, hunde og kaniner. Der har på intet tidspunkt i hendes liv været perioder, hvor hun ikke har haft hund

Nicoline

Dyrepasser // Nicoline er en smilende og altid imødekommende pige, som vi her på Brande Internat er meget heldige at have som en del af vores team. Oprindeligt er Nicoline uddannet dyrepasser med speciale i zoologiske anlæg og har haft størstedelen af sin tid i zoo, hvor hun har arbejdet med blandt andet fisk, krybdyr og større rovdyr. Nicoline er rigtig glad for nu at arbejde her på Brande Internat, hvor hun møder en masse forskellige husdyr og kan bidrage med en rigtig stor viden. Nicoline er vokset op på en nedlagt landejendom, hvor hun har haft hunde, katte og skildpadder. Nu er hun bosat på sin egen gård sammen med sin forlovede, katte, høns, skægagame og pindsvin

Lucca

Dyrepasser // Lucca er en af vores skønne dyrepassere her på internatet. Hun sørger for, at dyrene får luksusbehandling, mens de er hos os. Lucca er uddannet dyrepasser og har arbejdet med næsten alle slags dyr – herunder elefanter, næsehorn, isbjørne, tigere, ørne, falke og kolibrier. Lucca har vidst, at hun ville arbejde med dyr, siden hun var fem år gammel og har søgt mod internatet for at støtte det store arbejde, vi gør for at redde dyr ud af svære situationer. Lucca har et stort dyrehjerte og er også vokset op med mange forskellige dyr som kanin, kat, hund, marsvin og dværghamster. Hun har ikke selv nogle dyr lige nu (men det skal vi nok få lavet om på ;) )

Camilla

Dyrepasser // Camilla er en utrolig sød og godhjertet pige. Vi er så heldige at have hende i praktik her ved Brande Internat. Camilla er fantastisk til rigtig mange ting, men hendes hjerte brænder meget for kaninerne her på internatet. Derfor er kaninerne også blevet et af hendes ansvarsområder i dagligdagen. Hun har et stort overskud og har derfor også haft flere kaniner med hjemme i pleje. Det har hovedsageligt været kaninmødre med killinger, som skulle have kærlighed, omsorg og ro til at udvikle sig, indtil de har været gamle nok til at komme ud i nye familier. Camilla er opvokset i byen og har haft kanin og egen hest. I dag bor hun med sin kæreste og bonusdatter samt deres Old English Bulldog Triton. I fritiden går hun til hundetræning med Triton. Hun hjælper også med at passe hesten Ninus, og sammen tager de på nogle skønne ture ud i naturen

Jens

Havemand // Jens er landbrugsuddannet og har tidligere haft en kvæggård med 50 Jerseykvæg. Han er vokset op med malkekvæg. Vi er så heldige at have Jens ansat på Brande Internat til at holde vores udendørs arealer attraktive og i god stand. Han sørger for, at her ser pænt ud, når vores skønne besøgende kommer forbi. Han holder orden og slår græs både på hundestier og i hundeskoven. Jens er enlig og bor sammen med sin mor på en gård nær Brande Internat

Viktoria

Ung i job // Viktoria er en frisk pige, der ikke går af vejen for en ny udfordring. Hendes tilgang er som Pippis: ”Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg nok godt”. Viktoria kan godt lide at være sammen med dyr og at arbejde med dem. Det var også derfor, hun begyndte på Brande Internat. Viktoria går i øjeblikket i folkeskole, og hun skal derefter på efterskole. Ud over familien bor Viktoria sammen med en del dyr. Der er både hund, katte og heste i hjemmet. Særligt heste er noget, der optager Viktoria. Hun rider på sin egen hest, som hun også går til undervisning og stævner med. Viktoria er en sød, imødekommende og pligtopfyldende pige, der altid er klar til at give en hjælpende hånd, og vi er så heldige at have hende i vores team

Michella

Ung i job // Michella er Ung i job på Brande Internat, fordi hun gerne vil gøre en forskel for dyrene, da det betyder meget for hende, at alle har det godt og får ekstra omsorg, hvis der er behov for det. Derudover er hun en rigtig ”arbejdshest” og vil hellere end gerne lave noget og suge ny viden til sig. Alt i alt er Michella en smilende og glad pige, som vi er glade for at have i vores team. Michella bor på en gård ikke langt fra internatet. Her bor hun sammen med sin mor og lillesøster og alle deres dyr. De har et par staldkatte, en kat indenfor sammen med en hund – og sidst men ikke mindst to heste i stalden. Michella har en stor passion for ridesporten, hvor hun dyrker dressur på sin vallak Happy Fame. Denne passion deler hun med sin lillesøster, der også har en pony i stalden. Når Michella ikke er på arbejde eller i stalden, bruger hun mange timer i skolen. Lige nu går hun på HHX i Grindsted

Emily

Ung i job // Emily har arbejdet på Mosegaarden, siden hun var 14 år gammel. Hun har været et år i USA, men er nu tilbage og går på Ikast-Brande Gymnasium. I fritiden kan hun lide at løbe og går meget op i naturen. Hun har både jagttegn og interesserer sig meget for planter og dyr. Hun bor hos sine forældre på en lystejendom tæt på Mosegaarden og er opvokset med dyr. Lige nu har de blandt andet hund, katte, høns, køer og hest, som gør hverdagen ekstra god

Kristine

Ung i job // Kristine arbejder på Brande Internat. Hun har været et år i USA, men er nu tilbage i Danmark, hvor hun går på Herningsholm. Hun har arbejdet på Mosegaarden, siden hun var 14 år, hvor hun har nydt at arbejde med dyr og hjælpe til. Hun bor på landet tæt på Mosegaarden hos sine forældre og har både hund og katte

Katrine

Ung i job // Katrine bor hjemme hos sine forældre og to søskende. I sin fritid rider hun og er meget glad for heste. Katrine har tidligere haft hamster og kaniner, men nu har hun en hund og en kat. Til dagligt går Katrine på STX

Camilla

Ung i job // Camilla kan virkelig godt lide at arbejde på Brande Dyreinternat, fordi man har et godt fællesskab og lærer nogle gode ting om dyrene. Hun er god til at give dyrene omsorg og hjælper os med praktiske gøremål, så dyrene har det godt. Camilla går i 9. klasse og bor sammen med sin mor, far og storebror. De har en hund og en kanin

Emilie

Ung i job // Emilie arbejder på Brande Internat, fordi hun godt kan lide arbejdsforholdene og alle de dyr, hun møder og passer. Hun er god til at give omsorg til de dyr, hun arbejder med og hjælper os med det praktiske, så dyrene har de bedste forhold. Emilie går i 9. klasse og bor på en mindre gård sammen med sine forældre og søster. De har tre katte og en hest

Laura

Ung i job // Laura er en arbejdsom, imødekommende og udadvendt pige. Hun er stille og rolig og har et godt humør. Laura vil bare det med dyrene. Hun har været på Brande Internat i tre år som Ung i job, samtidig med at hun er ved at uddanne sig til landmand på EUX. For Laura vil nemlig gerne videre i sin uddannelse og ende med at blive dyrlæge. Hun har altid vidst, at hun vil arbejde med dyr. Lige nu arbejder Laura med grise, når hun ikke er på internatet. Hjemme er der også dyr i Lauras liv. Hun har en Fjordhest, som hun rider på for hyggens skyld. Og ellers er Laura aktiv i fritiden som medlem af en teatergruppe

Smilla

Ung i job // Smilla er en hjælpsom, smilende og sød pige, der tager de opgaver, som byder sig. Hun er pligtopfyldende og går stille og roligt i gang med det, hun bliver bedt om. Smilla begyndte på Brande Internat, da hun var 14 år. Og hun vil rigtig gerne arbejde her, fordi hun synes, at det er hyggeligt at være sammen med dyrene. Gymnastikken har også Smillas store interesse. Hun har tidligere gået på juniorholdet i Hammerum, men nu er det mest som træner, at hun er aktiv. For øjeblikket er det børnehavebørn i Uhre, der har hende som træner. Hjemme hos Smilla bor der også en hund og undulat. Lige nu går Smilla i 9. klasse, og så vil fremtiden viser, hvad det næste bliver

Anette

Ung i job // Anette er oprindeligt fra Estland og går i 8 klasse i Uhre. Til hverdag går hun til ridning, som hun har gjort de sidste ti år. Anette er altid en smilende og glad pige, som vi er heldige at have her på Brande Internat. Anette søgte arbejde her, da hun nyder at tilbringe tid med dyr, og så synes hun rigtig godt om det ansvar, som følger med. Anette bor i Brande med sin mor, og søster og to hunde

Freja

Ung i job // Freja går i 8. klasse i Uhre og skal senere på efterskole. I Frejas fritid går hun til gymnastik og nyder også at bruge tid med sine venner. Freja har altid været en stor dyreelsker og søgte arbejde på Brande Internat, da hendes søster også har arbejdet her. Freja nyder arbejdsopgaverne med dyr, og vi er rigtig glade for at have hende som ungarbejder. Freja bor i Uhre med sine forældre, storesøster, hund og tre katte

Kamilla

Fast voksenafløser // Kamilla er dyrepasser på Mosegaarden og datter af huset. Hun har været en del af ”livet på Mosegaard”, siden hun blev født. Kamilla har fungeret som dyrepasser på lige fod med de andre voksne og også som leder og periodisk stedfortræder for Kent og Birgit. Hun er nu flyttet hjemmefra Brande Hundepension og har sammen med kæresten fået sit eget lille husmandssted. Med husmandsstedet fulgte også to søde katte, og de har nu også Border Collien Bella. Kamilla er nu færdiguddannet som lærer, så hun hjælper til med at passe dyrene i weekender, ferie- og helligdagsperioder

Rita

Frivillig // Rita er en af vores fantastiske frivillige, som kommer og giver en hånd med, når vi har brug for det. Hun er pensioneret skolelærer og har siden barnsben altid elsket at hjælpe dyr, der var i nød. Hun kom ofte hjem fra skole med herreløse katte, der havde brug for hjælp. Den omsorg har hun haft med sig alle dage.
 Hun har gennem voksenlivet haft både katte og hunde, og vi har altid passet hendes dyr her på Mosegaardens hunde- og kattepension, hvis de skulle på ferie. Rita er glad for at bruge noget af sin fritid på at være en del af vores team, så vi sammen kan gøre en forskel for dyrene

Amanda

Frivillig // Amanda begyndte oprindeligt på Brande Internat som plejemor for kattekillinger og er nu blevet en af vores fantastiske frivillige, som kommer og giver en hånd med, når vi har brug for hjælp.
 Hun har et stort hjerte for dyr, og hun elsker at hjælpe og gøre en forskel. Amanda er altid imødekommende, glad og har et stort gåpåmod over for de opgaver, hun bliver sat overfor. Hun sætter en stor ære i at hjælpe de firbenede væsner, der giver så meget til os mennesker. Amanda er uddannet i tøjbranchen, men har også stået for velgørenhed, besøgt børnehjem og hospitaler i Asien, hvor hun har boet i 15 år. Her arbejdede hun blandt andet også med gadehunde, hvor hun hjalp med at fodre hundene og samle penge ind til diverse organisationer. Amanda er opvokset med dyr både hunde, katte, kaniner og marsvin. Hun bor sammen med sin familie og to hunde nær Brande Internat

Madhuri

Frivillig // Madhuri er en af vores gode frivillige, som kommer og hjælper på Brande Internat, når vi har brug for nogle ekstra hænder. Hun hjælper os blandt andet med praktiske gøremål såsom rengøring af dyrenes bokse, fodring og generel pleje af dyrene. Madhuri har et kæmpe hjerte, som vi har stor gavn af på internatet. Hun elsker dyr og har haft med dyr at gøre det meste af sit liv. Hun har tidligere arbejdet på internatet i Rødovre og har også snuset til Dyreadfærdsuddannelsen. Nu har Madhuri tiden og lysten til at gøre en stor forskel for de dyr, vi får ind på Brande Internat, hvilket vi er meget glade for

Tabitha

Frivillig // Tabitha er en af vores gode frivillige på Brande Internat, hvor hun hjælper med de daglige gøremål. Hun er god til vores katte, hvor hun hjælper med rengøring, socialisering og fodring. Og hun gør det mindst lige så godt hos hundene, hvor hun giver dem en god tur i hundeskoven. Tabitha er meget eventyrlysten og nysgerrig. Hun har rejst meget og været næsten hele verden rundt. Sidst hun var afsted, var det som frivillig i Frankrig. Vi er glade for, at Tabitha er kommet ud til os og hjælper til med alle de skønne dyr. Til hverdag er Tabitha HR-konsulent ved et stort internationalt firma, hvor hun arbejder med at sikre, at de ansatte har en god arbejdsplads. 
Hun har to katte derhjemme og har tidligere haft hund. Hun ønsker sig en hund igen i fremtiden, for hun er vokset op med hunde og katte samt marsvinet Elkjær. Tabitha har også haft hest i barndommen og ungdomsårene. Hun er vokset op på et fritidslandbrug med sine forældre og to brødre