Fyns Internat

Adresse og kontakt

Fyns Internat
Lene Frahm
Storelandevej 33
5592 Ejby
Ring 88 77 43 00 Alle dage 10.00-16.00, fredag dog til 18.00
Ring 88 77 43 00 Alle dage 10.00-16.00, fredag dog til 18.00
fyns internat

Åbningstider

 • Alle dage, også weekends: 10:00 - 16.00
 • Fredage : 10.00 - 18.00
 • -
Find dyr Støt Fyns Internat Book tid til pasning

OM INTERNATET

Fyns Internat dækker både Fyn, Sønderjylland og trekantsområdet. Vores beredskab står klar 365 dage om året og tager hånd om alle mindre familiedyr. Især kat og hund udgør en stor del af internatet, men vi har også kaniner, marsvin, fritter, fugle, skægagamer, chinchillaer osv. Vores dyreambulance kører fra internatet, når vores vagtcentral 1812 anmoder om det.

Vi har et team, som er specialiseret i at varetage hunde med særlige behov. Og vi har et katteteam, som bl.a. kører projekt med flaskekillinger. Herudover tilbyder vi også pension for både hund og kat. Læs mere om vores hundepension og kattepension eller book direkte her . 

HOLD OG EVENTS 

Vi tilbyder også en masse forskellige spændende hold og events. Læs mere om, hvad der sker på Fyns Internat her.

OM VORES TEAM

Vores team er nøje sammensat, så de faglige kompetencer favner bredt. Vi har faguddannede veterinærsygeplejersker, dyrepassere, en dyrlæge og adfærdsspecialister i hund og kat. Ydermere har vores faglige medarbejdere specialviden indenfor en lang række områder

Vi bruger klikkertræning og fokuserer på at stressreducere og udvikle dyrene i en positiv retning. Vi møder dyret på dets præmisser og bygger alt vores arbejde på samarbejde og tillid.

I vores arbejde med dyrene søger vi hele tiden at fastsætte de rigtige kriterier for dem, så der er mindst mulig chance for, at de igen skal finde et nyt hjem.

Vi er altid dyrenes advokat, og vores succeskriterie er at finde det helt rigtige hjem.

Mød teamet her

Støt Fyns Internat

Send SMS med teksten FYN til 1474 og donér 100 kr.

Send SMS med teksten FYN50 til 1474 og donér 50 kr.

Send SMS med teksten FYN150 til 1474 og donér 150 kr.

Eller Mobilepay valgfrit beløb til 147241

TAK TIL ROYAL CANIN

som sponsorerer alt foder til vores internater

SMILEYORDNING

Vi er en del af hundesmileyordningen
smiley2.jpg

TAK TIL DIAFARM

som sponsorerer alt foder til flaskekillinger

 

PRAKTISK INFO

Det koster penge at adoptere et dyr. Adoptionsprisen er med til at dække en del af internatets udgifter ved eksempelvis dyrlægebehandlinger, vaccinationer og daglig pleje. 

Adoption af dyr

Hund   4.300 kr.

Kat   1.425 kr.

2 katte   2.198 kr.

Marsvin intakt 500 kr.

Kanin eller marsvin, neutraliseret, vaccineret, mærket og registreret 1195 kr

 

Modtagelsesgebyr til bortformidling

Hund   1.000 kr.

Kat (mærket og neutraliseret)   650 kr.

Kat (Ikke mærket og neutraliseret)   1.450 kr.

Små familiedyr   400 kr.

 

NB: Der betales for vaccinationer, hvis dyret ikke er vaccineret indenfor det sidste år

Sæt dig ind i dyrets behov

Hvis du planlægger at anskaffe dig et dyr, bør du sætte dig grundigt ind i dyrets behov og pasningskrav. På den måde får du de bedste muligheder for at tage stilling til om dyret, er det rette for dig, og om du kan tilbyde de rigtige forhold. Uanset dyreart forpligter ejerskab altid. Kæledyr kræver en specifik mængde tid, aktivering og opmærksomhed, som defineres efter deres naturlige behov.

 • Sæt dig altid ind i levealder, inden du køber dyr
 • Alle kæledyr kræver tid, aktivering og opmærksomhed
 • Ejerskab kræver økonomi. Dyr koster penge hele livet

Dyr er aldrig gratis

Adoption og hold af kæledyr vil altid være forbundet med økonomiske udgifter. Ingen internatdyr er gratis, og udstyr, foder og regelmæssige dyrlægebesøg hviler altid på ejeren. Overvej derfor altid, om der er luft i budgettet, inden du føjer et nyt medlem til familien.

Vejledning: Kom i betragtning til hund

Bliv frivillig

Vores frivillige er fuldstændig uundværlige på et internat. De gør en kæmpe forskel for både os og dyrene.

DSC_0482(2).jpg

Vi bruger mange frivillige hænder, da der er mange opgaver ift. omsorg og aktivering af dyrene på internatet. Men der er også andre frivillige opgaver såsom ambulance kørsel, besøgsteam, rengøring, græsslåning og projekter, og fundraising.

At være frivillig er ulønnet

Har du overskud i hverdagen til et frivilligt arbejde med nødstedte dyr? Skriv til os på mail: frivilligfyn@dyrenesbeskyttelse.dk og få mere information. 

Bliv plejefamilie 

Vi bruger 2 slags plejefamilier.

 1. Plejefamilier til moderløse killinger, der er gamle nok til at spise selv, men ikke er klar til et nyt hjem
 2. Plejefamilier til moderløse killinger, der er så små, at de endnu ikke selv kan spise, og derfor skal have flaske
 3. Plejefamilier til missemødre med killinger

Vi bruger plejefamilier af to årsager: Vi ikke har kapacitet nok til at hjælpe alle, når sæsonen tilspidser og killinger, der har været i plejefamilier, er langt mere tillidsfulde og trygge, hvilket gør det nemmere at finde et nyt hjem til dem, når de har rundet den 12. uge.

Baako.jpg

I 2022 sendte vi over 1000 killinger/katte ud i 300 plejefamilier.

Har du lyst til at høre mere om, hvad det kræver at være plejefamilie, så send os en mail på frivilligfyn@dyrenesbeskyttelse.dk og få mere information.

Vi stiller naturligvis alt udstyr til rådighed inkl. foder og grus. At være plejefamilie er ulønnet, men vores plejefamilier siger, at killingernes klovnerier er løn i sig selv.

find os på facebook

Følg hverdagen på internatet og få de seneste nyheder.

HUNDE- OG KATTEPENSION

Fælles for din hund eller kat: Vi sikrer dig og din bedste ven et godt og sundt miljø og et personale med stor viden indenfor trivsel af dyr. På internatet er der ansat veterinærsygeplejersker, dyrepassere, instruktører og adfærdsbehandlere, der dagligt er til rådighed. Derudover har Fyns Internat også en fast tilsynsførende dyrlæge fra Strib Dyreklinik.

Den daglige pleje af internatets og pensionens dyr bliver udført i et samarbejde mellem fastansatte og frivillige.

Booking kan fortages på tlf.: 88 77 43 00 eller ved at udfylde formularen nederst på siden.

Indlevering: Alle dage mellem 08.00 og 17.00.
Afhentning Alle dage mellem 08.00 og 20.00

Hund

Hundene bor i store lyse bokse med varme i gulvet og kan bo enkeltvis eller i par. Nogle af boksene har egen løbegård. Udendørs kan hundene aktiveres på både en racerbane, dogparkourbane, sansehave og kravlegård.

 • Hundeboksen er indrettet med kurv, tæpper og legetøj. Hunden er også velkommen til at have sine egne ting med, men det bliver dog ikke erstattet, hvis det bliver ødelagt under pensionsopholdet
 • Gå tur, mindst 3 x dagligt. Aktivering 2 x dagligt i vores aktiveringsanlæg
 • Hundene fodres morgen og aften med, enten, hundens eget foder eller internatets foder (Royal Canin)
 • Særlige ønsker fra ejer kan imødekommes i form af eksempelvis medicinering, tilkøb af ekstra ydelser som f.eks. strandtur, bytur eller andet

Pensionspris

300 kroner pr. påbegyndt døgn i boks med egen løbegård for den første hund og 185 kr. pr. efterfølgende hund i samme boks. Både indleverings- og afrejsedagen betragtes som hele dage.


275 kroner pr. påbegyndt døgn i boks uden egen løbegård for den første hund og 185 kr. pr. efterfølgende hund i samme boks. Både indleverings- og afrejsedagen betragtes som hele dage.

Vaccinationsstatus for pensionsdyr 

Pensionshunde skal være vaccineret mod hundesyge, leverbetændelse og parvovirus inden for de sidste 3 år. Hvis ikke hunden er vaccineret inden for de sidste 3 år, skal der forelægge en målbar antistof titerværdi. 

For hundesyge skal titer værdien være minimum 1:160. 

For leverbetændelse skal titer værdien være minimum 1:40. 

For parvovirus skal titer værdien være minimum 1:40. 

Hunde skal også være vaccineret mod kennelhoste med næsevaccinen (BbPi) (eller alternativt Bb). Den skal være foretaget minimum 3 dage før og må være højest være 12 måneder gammel. 

Hunden skal være chipmærket og bære halsbånd med hundetegn. Er tæven i løbetid, skal det oplyses ved indlevering

Sundhedsbog eller vaccinationsattest medbringes ved indlevering

Kat

 • Indrettet katteboks med hule, tæpper, kradsetræ, legetøj og aktiveringslegetøj, samt tilhørende kattebakke. Katten er også velkommen til at have sine egne ting med, det erstattes dog ikke, hvis det bliver ødelagt under pensionsopholdet
 • Daglig kvalitetstid med kæl og/eller leg
 • Kattene fodres morgen og aften med enten kattens eget foder eller internatets foder (Royal Canin). Kattebakken rengøres morgen og aften.
 • Særlige ønsker fra ejer kan imødekommes i form af eksempelvis medicinering

Pensionspris: 160 kr. (standard) eller 190 kr. (lux, med egen løbegård) pr. påbegyndt døgn for den første kat og 75 kr. pr. efterfølgende kat, i samme boks. Både indleverings- og afrejsedagen betragtes som hele dage. 

Pensionskatte skal være vaccineret mod kattesyge (panleukopeni), FHV-1 (herpes) og FCV (calici) inden for de sidste 12 måneder. De skal også være vaccineret for FeLV eller testet negativ for FeLV (leukæmi).

Hankatte skal være neutraliseret.  Alle katte skal være øremærket eller chipmærket samt fri for utøj. Sundhedsbog eller vaccinationsattest medbringes ved ankomst.

 

BOOK TID TIL PASNING

Start day is on delivery and end day is at pickup